Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

'Karadayı' yılın projesi

'Karadayı', hiç şüphesiz bu sezonun en iyi dizisi. Kulaklara yerleşmiş olan, 'Dizi atv'de izlenir' sloganının ne kadar doğru olduğunu her hafta göstermeye devam ediyor.
Reyting rakamlarını vererek olaya istatistiki bir boyut katmaya niyetim yok. Ben, her bölümün sosyal medyada yarattığı etkiye bakıyorum ve bu sonuca varıyorum.
'Karadayı'; iyi bir projenin sadece iyi oyuncuları bir araya getirmekten ibaret olmadığının da kanıtı. İyi oyuncular, iyi bir hikaye, iyi kurgu ve iyi yönetimin bir bütün olduğunun altını çiziyor her hafta. Son yıllarda iletişim dünyasında fazlaca önemsenmeye başlanan 'ambalaj'ın yanında ikinci plana atılan 'içeriğin' kazandığının da bir ispatı.
Pazartesi günkü bölümde 'Mahir Kara'nın itirafını Türkiye nefesini tutarak izledi. O dakikalarda Twitter yıkıldı desek yeridir.

HEPSİ STAR VE UYUMLU
Kenan İmirzalıoğlu... Türk sinemasındaki yeni nesil jönlerin en iyisi... Müthiş fotoğraf veriyor; üstelik her projesinde üzerine koyarak gidiyor.
Bergüzar Korel... Oyunculuğu hep tartışıldı ama 'Karadayı' onun da zirvesi...
Yurdaer Okur... Bence Türk sineması yeni bir kötü adam kazanmıştır. 'Savcı Turgut'un replikleri, daha ilk sezon bitmeden dillerde.
Ve Çetin Tekindor...
Bence yaşayan en iyi jönümüz. İlla birinin hayattayken heykeli dikilecekse; düşünülmesi gereken ilk isimdir.
Diziye bambaşka bir hava katıyor. Bilgeliğiyle, doğruluğuyla, adamlığıyla...
Az konuşuyor ama konuştu mu şiir gibi konuşuyor.
Ve tabii ki diğer bütün karakterlere hayat veren oyuncular... Onlar da yıldızlar topluluğunun bir parçası. Hepsini ayrı ayrı kutlamak gerekiyor.
Bir de bu yıldızlar topluluğunu oynatan kalem erbabları var; Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat...
Bugüne kadar birçok önemli diziye hayat verdiler. Çoğu kişinin "Birkaç bölüme tıkanır" dediği 'Karadayı'da heyecanı her bölümde yükseltmeyi başarıyorlar.
'Karadayı' her hafta Twitter'da TT listesine giriyor.
İşte bunu önceden görüp projeye gereken desteği vermek, günüyle, saatiyle oynamamak, sebat etmek de önemli bir televizyonculuk başarısı.
atv kurmaylarını bunun için kutlamak gerekiyor. Akşam kuşaklarını yarışmalara teslim etmiş rakiplerinin karşısında kendi yarattıkları projelerle durdukları için...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA