Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sevimsiz kışa alışmanın yolları

Amaaan! Bu sevimsiz, soğuk, boğuk, depresif kışa alışılır mı hiç! "Ayşe bize yardım et, ne yaz aşklarımızı unutabiliyoruz, ne şu soğuklara alışabiliyoruz" diye e-mailler alıyorum. Aaa! Hemen! Sorun bana, söyleyeyim size... Peşin peşin bildireyim; ekim ayında doğmama rağmen kesinlikle bir yaz kadınıyım. Güneş açtı mı, ceketler dolaba kalktı mı, kendime geliyorum. Ve fakat kanun bu! Yaz geldiği gibi gidiyor işte. Peki ne yapmalı? Yazı geride bırakıp, kışla nasıl barışmalı? Hımm...

KIŞ AŞKI BAŞKADIR...
Tavsiye 1: Kendinizi salmayacaksınız
. Önünüze geleni tıkınıp sonra pişman olmayacaksınız. Şu üzerinize yapıştı yapışacak eşofmanı tez elden çıkaracaksınız. Aynada kendinizi ne kadar severseniz; o kadar iyi hissedeceksiniz.
Tavsiye 2: Yazın denizi, güneşi, açık hava eğlencesi, bronz teni varsa, kışın da güzellikleri gırla. Arkadaşlarla evde toplanmak. Binbir çeşit kutu oyunları. Hareketlenen sinemalar! İzleyecek binbir çeşit yerli-yabancı vizyon filmi. Makarası yapılacak diziler. Kulüplerde canlı müzik dinleyebilmek. Kahve keyifleri. Yağmurlu bir günde evde oturmak ve daha neler neler...
Tavsiye 3: Gelelim yaz aşklarınıza... Adı üstünde yaz aşkı! Gelmiş geçmiş. O tatil kasabasında kalakalmış, arkası yarın değilmiş. Şimdi yorganın altına girip bunalım yapma zamanı değil. Hadi bakayım, çıkın! Çıkın! Çıkın! O yorganın altından. Yaşadığınız güzel anları düşünüp eğlenin, "İyi ki yaşamışım" çekin. Sonra kış aşklarının kıymetini bilin. Öpüp başınıza koyun onları. Beraber yağmurda ıslanmak, el ele sinemaya gitmek, arkadaşlarınızla toplanıp eğlenceler yaratmak, Beyoğlu'nun aşkla tadına varmak. Hafta sonu boyunca yataktan çıkmamak... Heyy... Kumlu, denizli, tuzlu tuzlu yaz aşkı belki daha seksidir ama kış aşkı ruhunuzun gerçek sahibidir. Bir yer etti mi kalıverir. Sağlamdır, sarılmalıdır, iyi gelir iyi.

YAZA NE KALDI?
Tavsiye 4:
Bu da kışın ihmal edilmeyecekler listesi olsun size. Sağ baştan yazıyorum. En yakın arkadaşlar, en yakındaki DVD'ci, sinema takibi için favori vizyon filmleri sitesi, konser ve etkinlik takibi için gazetelerin hafta sonu ekleri ve biletix, evde yemek pişirmek kışları eğlencelidir ya, o yüzden daima anneniz, anneanneniz ya da beğendiğiniz aşçıların yemek kitapları, kitap demişken yeni çıkan türlü türlü kitaplar, sıkı bir internet bağlantısı ve varsa ne ala tabii ki sevgili! Hadi gerisini siz bulun. Bu kaçıncı kış! O kadar da kötü olamaz değil mi? Niyetiniz iyi olsun, yaza şunun şurasında ne kaldı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA