Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Reklamda oynattık neden gelmiyorlar?

Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için hazırlanan tanıtım reklamını hatırlıyor musunuz? Hani NBA yıldızlarını, Türkiye'nin sembolü olmuş tarihi yapılar arasında top sürerken izlemiştik. Etkileyici bir reklam filmiydi. Hepimiz böylesine önemli bir turnuvanın Türkiye'de düzenlenecek olmasından, NBA yıldızlarının ülkemize gelecek olmasından dolayı gurur duymuştuk. Ne gariptir ki, turnuvanın başlamasına az bir süre kaldı ama ekranlarda en çok gösterilmesi gerektiği bir dönemde o reklam filmini izleyemiyoruz.

BÜYÜK BİR FİYASKO!
Acaba neden? O reklam filminde görüntüleri kullanılan birçok oyuncu, Türkiye'ye gelmeyeceklerini açıkladılar da ondan! Hadi Lebron James, Dwyane Wade gibi yıldızların gelmesinden pek ümitli değildik, bari reklam filminde oynayan Kobe Bryant, Pau Gasol, Andrew Bogut, Dirk Nowitzki, Tony Parker, Andrei Kirilenko gelseydi. Kimse konuşmuyor ama bu büyük bir fiyaskodur! Reklam filminde yer alan oyuncular eğer sakatlık sorunları yoksa (yok, çoğu sakat değil) turnuvaya katılmak zorundadır diye düşünüyorum... Yoksa Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, demin saydığım oyuncuların görüntülerini reklamda izinsiz mi kullandı? Böylesine önemli oyuncular gelmeyecekleri bir turnuvanın reklam filminde görüntülerinin kullanılmasına niye izin versinler ki? Sevgili okurlar bu durum size de garip gelmiyor mu? Ayrıca turnuvayı düzenleyen ülke olarak hiç mi ağırlığımız yok? ABD'yi geçtim, Almanya, Fransa bile yıldızlarını bu turnuvaya getirmiyor. Milyon dolarlar harcandı ama bu turnuva daha şimdiden dünya basketbol tarihinin en sönük organizasyonu olmaya aday! Yazık, hesap sormamız gerekirken kendimizi avutuyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA