Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Adli tıp neden susuyor?

Defne Joy Foster'la ilgili son çıkan "KOAH'tan öldü" başlıklı haberlerle ilgili, ünlü sanatçının eşi İlker Yasin Solmaz'ın yorumu hayli ilginç: "Ortada Adli Tıp raporu filan yok. Bu haberler nedense Adli Tıp Kurumu'nun kapalı olduğu hafta sonu çıkıyor. Bunu biz de anlamadık. Resmi rapor ortaya çıkınca öğreneceğiz." Yanlış hatırlamıyorsam; bu Defne'nin basında çıkan dördüncü Adli Tıp raporu. İlki kurum tarafından yalanlanmıştı, diğerleri hakkında ses seda yok! Bu haberlerin hafta sonu çıkma rastlantısını nasıl yorumlasak acaba? Şu absürd soruyu mu sorsak: "Hafta sonu çalışmayan Adli Tıp Kurumu'nun haberleri yalanlamasının önüne mi geçiliyor?" Dedim ya absürd bir soru. Kimseyi töhmet altında bırakmayalım. Ama raporlar sahte olsaydı, en geç hafta başı yalanlanırdı.

YOKSA KÖSTEBEK Mİ VAR?
Ancak aradan günler geçmesine, uzmanların "Defne, KOAH'tan ölemez" demesine rağmen, Adli Tıp Kurumu'ndan henüz bu haberleri doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama gelmedi. Çok garip! Normalde Adli Tıp Kurumu'nun tüm Türkiye'nin merakla beklediği bu raporu bir basın toplantısıyla açıklaması gerekmiyor mu? O zaman, bu haberleri basına kim servis ediyor? Hepsi de bir uzmanın yazacağı tıbbi terimlerle dolu. Yoksa Adli Tıp Kurumu'nda bir köstebek mi var?

KORKUNÇ ŞÜPHE
Köstebek varsa, bu, dördüncü resmi olmayan basın açıklaması! Adli Tıp Kurumu "Bu haberleri kim yazdırıyor?" diye niye soruşturup bir açıklama yapmıyor? Şimdi birisi çıkıp "Kardeşim bir sürü asılsız rapor açıklandı. Bu raporların hepsinde de 'solunum yetmezliğine bağlı kriz'den bahsediliyor. Nedir derdiniz? Kamuoyunun nabzını mı yokluyorsunuz? Kimseden ses çıkmasaydı 'KOAH'tan öldü' mü diyecektiniz?" der. Demekte de haklı! Çünkü Adli Tıp Kurumu'nın garip bir şekilde sessizliğini koruması; şüphe ortamını ve komplo teorilerini artırıyor.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA