Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali Sami Yen yeşillensin

Ali Sami Yen yeşil alan olmalı diye 26 Ocak'ta bakın ne yazmışım: "Her yere otel, alışveriş merkezi dikmek, yeşil alanları merkezin dışına taşımak şehircilik değil! İstanbul'un beyin takımı; Şişli, Mecidiyeköy ve Levent'te çalışıyor ama bu mevkilerde hiç nefes alacak yeşil alan yok! Bu şehrin stresi insanları yiyip bitiriyor. En çok üreten şehir İstanbul, Türkiye'yi tek başına sırtında taşıyor ama halkı en rezil şartlarda yaşıyor.

İNŞAAT YAPILAMAZMIŞ
Şöyle bir kare getirin aklınıza:
Ali Sami Yen'in yerine yeşil alan yapılmış. İstanbullular sabah koşusu yapıyor, ofis çalışanları öğlen arasında çimenlere uzanmış stres atıyor...
Böyle bir tablo için çok geç artık!"
Meğer geç değilmiş... Danıştay, Ali Sami Yen Stadyumu'nun yıkımının ardından, bölgeye herhangi bir inşaat yapılamayacağına hükmetti. Şişli Çevre Platformu, Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine bina değil, 'yeşil alan' düzenlenmesi yapılması için 29 Mayıs günü saat 11.00'de Şişli Camii önünde toplanıyor. "Bari burası yeşil kalsın, deprem olursa sığınacak yer bulalım" diyorlar.
İstanbul'da insan gibi yaşamak isteyen herkes 29 Mayıs'ta Şişli Camii'nin önünde buluşmalı.
Zorlu bir mücadele olacağı kesin!
Keşke, keşke insanca yaşamak için Ali Sami Yen'i yeşil alan bıraksalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA