Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam' ve 'Seksenler'

'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam'da, 'Muhteşem Yüzyıl'daki gibi muhafazakâr kesimin tepkisini çekecek harem yok, öpüşme yok!
Bu dizide de padişahlar, şehzadeler ata çok binmiyorlar ama haremi de ziyaret etmiyorlar! 'Bir Zamanlar Osmanlı'nın yayından kaldırılmasının tek bir nedeni var; o da düşük reytingler.
Dizi bazen TRT'nin SBT ölçümlerinde bile reytinglerde ilk 100'e giremiyordu. Dizinin maliyeti yüksekti! 'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam'ın yarı fiyatına çekilen 'Seksenler', 11 reyting alırken; bu dizinin bazı haftalar 1-2 reytinge kadar düşmesi, TRT'deki iç dengeleri bozdu!
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, SBT ölçümlerine çok önem veriyor, kurum içinde sağlıklı rekabet ortamı yaratmak için düşük reyting alanlarla anında yollarını ayırıyor. 'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam', bir prestij dizisi olduğu için sabredildi ama Özcan Deniz transferine rağmen reytinglerin yükselmemesi, bardağı taşıran son damla oldu.

NECEFLİ MAŞRAPA!
Kurum içersinde "Necefli maşrapa bile Özcan Deniz'den daha çok izleniyor" gibi espriler yapılmaya bile başlandı. Çünkü Özcan Deniz bazılarının gözünde gereksiz bir pahalı transferdi!
Öte yandan TRT yöneticileri suçlanacak en son kişinin Özcan Deniz olduğunu biliyorlardı. Asıl suçlu, yapımcı ve yönetmenlerdi!
Bir önceki sezondan bazı başrol oyuncularının, küstürüldüğü için diziden ayrılmaları ve maddi desteğe rağmen yapımcının Fırat Tanış'la para sorunu yaşaması, seviyesi düşük tartışmalara girmesi; TRT içinde hoşnutsuzluğu daha da artırdı.
Ve TRT geç de olsa diziyi yayından kaldırarak doğru kararı aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA