Beşiktaş tribününde açılan "Geçmiş olsun Elazığ, kalbimiz sizinle" yazılı pankart soğuk gecede içimizi ısıttı. Elazığ'a desteğini sadece futbolcuların koluna taktığı siyah bantla sınırlamayan siyah-beyazlı camia şehrin çalışkan valisi Muammer Erol'la elele verip örnek gösterilmesi gereken bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.
Mustafa Denizli dün bir teknik adamın saha kenarında yaptığı değişikliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Maçın en kritik ve çarpıcı hamlesi de bu oldu. Mustafa hoca İbrahim Toraman'ı Kayseri'de olduğu gibi ön liberoda başlattı. Ekrem'i de sağ beke koydu. Siyah-Beyazlı takım 11'de İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında Bobo'nun şutu, 25'te İbrahim Toraman'ın ortasında Ekrem'in kafasıyla gole yaklaşsa da 4-3-3 sistemiyle rakip defansı fazla aşamadılar.
30'da Mustafa hoca İbrahim Toraman'ı sağa, Ekrem'i sol açığa aldı. Bu değişiklik 4-2-3-1'e dönüşü beraberinde getirdi. Tello daha serbest oynarken, Bobo Can Arat'ı daha fazla meşgul etmeye başladı. Sağda hızlı çıkışlar yapan Holosko'yla golü getiremeyen
Beşiktaş aradığını 43'te buldu. İbrahim Üzülmez'in şutunda seken topu değerlendiren Bobo şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. Bu gol siyah-beyazlı takımın yıllardır devam eden İstanbul Büyükşehir stresini de üzerinden aldı.
TARAFTAR İNANDI BİR KERE!
Misafir takım ilk net şut denemesini ikinci yarının başında Tevfik'le gerçekleştirdi. Ancak top Rüştü'de kaldı. Günün en çalışkan isimlerinden Holosko, 62'de Ferrari'nin gönderdiği topla ceza alanına girip çalışkanlığının ödülünü aldı: 2-0. 84'te Fink'in ara pasında hareketlenen Holosko karşı karşıya kaldığı Hasagiç'i avlasa maçın yıldızı olabilirdi.
Ancak karşılaşmanın yıldızı kaptığı toplar, gösterdiği mücadele ve soğukkanlı duruşuyla Necip Uysal'dı. Dün gecenin en önemli sonucu şuydu: Beşiktaş taraftarı şampiyon olacağına inandı.