Polonya'da Türk rüzgarı! 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen Potanın Perileri'nde moraller yerinde. Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Belarus'un favori gösterildiği maçta rakiplerini dize getirdiklerinin altını çizdi ve ekledi:
"Bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda yenildiğimiz Belarus'tan rövanşı aldık." Yarınki Karadağ karşılaşmasında oyuncularına güvenen Yıldızoğlu,
"Rakibimiz turnuvada mağlubiyet almadı. Çok formdalar. Ama biz de iyi durumdayız. Her geçen gün daha iyi oynuyoruz. Belarus maçından daha iyi performans ile Karadağ önünde sonuca gitmeyi planlıyoruz" görüşünü bildirdi.
"KARADAĞ'I ÇOK İYİ TANIYORUZ"
Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'na ilk 5 hedefiyle geldiklerini hatırlatan Yıldızoğlu,
"Dünya Şampiyonası ve 2012 Londa Olimpiyatları'na katılmayı istiyoruz. Hedeflerin bir hayal olmadığını gösterdik. Rakibiz Karadağ'ı çok iyi tanıyoruz. Yolumuza devam edeceğiz" iddiasında bulundu. Ay-yıldızlılar dün tam kadro hazırlıklarına devam etti.
Finale giden yol
2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası çeyrek final eşleşmeleri şöyle: Karadağ- Türkiye, Litvanya-Fransa, Letonya- Rusya, Çek Cumhuriyeti-Hırvatistan. Potanın Perileri yarın 19:00'daki karşılaşmada Karadağ'ı mağlup ettiği takdirde Perşembe günü 21:30'da yarı finalde Litvanya-Fransa eşleşmesinin galibi ile kapışacak. Polonya'da Pazar günü 19:00'da üçüncülük maçı oynandıktan sonra 21:30'da final başlayacak. Avrupa Şampiyonu olacak ülke, kupasını Lodz'da kaldıracak.