Beşiktaş'ın Avusturya kampını ziyaret eden eski yıldızı İlhan Mansız, Tayfur Havutçu'ya başarılar diledikten sonra soluğu SABAH'ın yanında aldı. Yeşil sahalardan buz pistine transfer olan Beşiktaş'ın unutulmaz ismi.
"Tayfur Hoca'yı ziyarete geldim. Bizzat kutlamak istedim. Hoca kelimesine henüz alışamadım ancak arkadaşım olarak o görev Tayfur'a çok yakıştı. Başarılı olacağına inanıyorum. Tayfur Havutçu çok çalışkan, akılı ve vizyon sahibi" görüşünü bildirdi. Siyah-beyazlıların yeni sezonda mutlu sona ulaşacağına inanan İlhan Mansız, "Beşiktaş geçen sezon yeni takım olmanın sıkıntılarını yaşadı. Yıldız futbolcular bu yıl daha verimli olur. Şampiyonlukta favorim kesinlikle Beşiktaş" dedi.
YILDIRIM İÇİN 'ŞAKADIR' DEDİM
Türkiye'yi sarsan şike skandalına değinen İlhan Mansız,
"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklandığını okuyunca 'Şakadır' dedim. İşin ciddi olduğunu sonra fark ettim. Türk futbolu için büyük bir olay. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz" yorumunda bulundu. İlhan Mansız "Bu yıl 9 puan farkı eriten Fenerbahçe, 2003-04 sezonunda Beşiktaş'ın 11 puan gerisinden gelip şampiyon olmuştu. 2004'te de böyle bir durum olabilir mi?" sorusuna
"Ben o meşhur Samsunspor maçında kırmızı kart gördükten sonra Japonya'ya gittim. O maç kesinlikle üzerimize oynamışlardı. Ancak sonraki haftalar Beşiktaş'ta yoktum. Bunun cevabını ben veririm. Lucescu'ya sorun" mesajını gönderdi.
HAYALİ SPORTİF DİREKTÖRLÜK
Dizindeki sorun nedeniyle futbola erken veda ettiğini söyleyen 36 yaşındaki İlhan Mansız, "60 yaşına kadar spor yapacağım. Buzda dans yarışmasından sonra bu spor beni sardı. Hedefim 2014'teki şampiyonada çiftlerde Türkiye adına yarışmak" dedi. Türkiye'yi özlediğini vurgulayan Mansız, "Uzun vadede futbolun içinde yönetici olmak istiyorum. Mesela sportif direktör" diye ekledi.
MANSIZ SABAH'I UNUTMADI
Almanya'dan Avusturya'ya motosikletle gelen İlhan, bu yolculukta SABAH'ın payının olduğunu vurguladı: "İnönü Stadyumu'ndaki SABAH'a özel ilk röportajımda Harley Davidson'un üzerine binmiştim. O günden sonra da motosiklete olan tutkum büyüyerek devam etti."