Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Ya Eneramo olsaydı...

Şurası bir gerçek ki bir takımda istikrarlı sonuçların alınabilmesi için kolektif yapı çok büyük önem taşıyor. Dün bu gerçek bir kez daha görüldü. Her iki takımın sahaya çıkardıkları ilk 11'leri gözönüne getirdiğimizde oyun kurguları aynı, yani takım savunmaları istenilen düzeyde değil. İlk yarıda farkı yaratan ortasaha oldu. Çünkü Sivasspor'da orta sahada Kadir ve Hakan öylesine mücadele güçlerini sahaya yansıttılar ki; bu da Sivasspor'un rakibi önünde daha fazla baskı kurmasına neden oldu.
Önde ise özellikle Aatif ve savunmadan kendisine yardımcı olan Ziya ile Trabzonspor'un sağ kenarından (Serkan çoğunlukla yalnız kaldı) sürekli atak girişimlerinde bulunarak gol pozisyonları üretmeye çalıştılar. Eğer önde Eneramo bu maçta olsaydı Trabzonspor'un hali ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum! Trabzonspor'un yediği golde ise golü atan Hakan, topa dokunmasa arkasındaki boş durumdaki oyuncu da Sivassporlu Pedriel. Nerede adam paylaşımı!

HALİL VE OLCAN VARMIYDI ?
İlk yarıda hucümdaysa gol pozisyonu üretmeyi bir kenara bırakın önde iki pas yapmakta bile zorlandılar. Adrian, Alanzinho, Colman gibi teknik becerisi yüksek oyuncuların final pas yetersizlikleri yanında Halil ve Olcan'ın sahada varlığı ile yoklukları da buna eklenince dünkü görüntünün ortaya çıkması kaçınılmazdı.
2. yarı şans Trabzonspor'un ayağına geldi. Eğer Halil, Sivassporlu Navratil'in büyük hatasıyla oluşan pozisyonu golle sonuçlandırsa Trabzonspor hem beraberliği yakalayacak hem de maça yeniden ortak olabilecekti.
Trabzonspor'un yediği ikinci gol ise orta alanda kaptırılan top sonucunda oldu. 2-0'dan sonra ise oyuna tamamen hakim olan ve bu sezon hiçbir maçta giremediği kadar gol pozisyonları yakalayan Sivasspor'du. Trabzonspor oyun adına hiçbirşey ortaya koymadığı bu maçta beraberliği getirebilecek gol pozisyonları yakaladı. Halil, Henrique'nin direkten dönen topu ve en son Yasin ile girilen gol pozisyonları var. Ancak değerlendiremedikleri için dünkü sonuç kaçınılmaz oldu.

MAÇIN ADAMI KİMDİ?
Aslında maçın adamları vardı. Kadir ve Aatif ortaya koydukları performansla bunu hakettiler. Kadir, orta sahada görevini eksiksiz yerine getirdi. Özellikle ilk yarıda hücuma da sık sık katkı verdi. Aatif ise attığı ikinci golün dışında hücumda Sivas'ı karşı kaleye taşıyan en önemli oyuncu oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA