Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Dört hafta önemli

Olimpiyat Stadı'ndaki ilk maçı ve galibiyeti nasıl değerlendirirsiniz?
Olimpiyat Stadı'na vurgu yapmak lazım.
Gerek taraftar açısından gerek taraftarın tribün ve maça ilgisi açısından gerekse Beşiktaş'ın rakibine deplasmanda olduğunu hissettirmesi açısından farklı bir saha. İç saha avantajını yaşadığını söylemek çok zor Beşiktaş açısından. Oyuna geldiğimizde oynayanlardan çok kulübesi zengin Kayseri Erciyes vardı dün akşam. Evet ilk 15 dakika Erciyes oyun anlamında istediğini yapıyor gibi görünse de 20. dakikadan sonra oyunu ele alan Beşiktaş ve savunma anlamında büyük zafiyetler veren Erciyes vardı. Bu da ilk yarıda maçı 1-0'a getirdi. İkinci yarı
Ibricic, Azofeifa, Vleminckx'ten
hangisini kullanacak diye düşünürken sadece Vleminckx'i düşündü Hikmet hoca.
Bu aynı zamanda Erciyes'in daha önde oynaması anlamına geliyordu ki Gökhan Töre kontratakla maçı 2-0'a getirdi.
Beşiktaş karşılaşmadaki ilk isabetli şutunu 29. dakikada atabildi. Bunu neye bağlıyorsunuz?
İsabetli vuruştan çok hücum zenginliği daha önemliydi ki bunu 20. dakikadan sonra yapabildi Beşiktaş. Evet son vuruşlarda yetersiz kaldı diyebiliriz ama özellikle golün hazırlanışı ve Fernandes'in son vuruşu oyunu değiştiriyordu.
Beşiktaş 3-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
Skoru koruyamadı belki ama sonucu korudu. Öyle değerlendirmek lazım.
İlk yarıdaki Beşiktaş hikayesine baktığımızda bu tip durumlarla çok sık karşılaştı.
Belki 3-0'a gelince yeniden bu yaşanmaz diye düşünmemize rağmen maçın sonunda Erciyes 3-3'ü yakalayabilirdi diyebilmemiz bile Beşiktaş'ın en büyük zaafı. Bazı maçlarda skoru bulsanız da oyunun temposunu ve şeklini istediğiniz gibi ele alamazsınız. Futbolda bu anları da yaşayabilirsiniz. Bunu yaşamamak için gerçekten oyun gücü gerekir.
Bu galibiyet Beşiktaş adına ligi nasıl etkiler?
Tabii ki Beşiktaş için önemli. Çünkü önümüzdeki 3-4 hafta Beşiktaş'a ikinciliği de hayal ettirebilir Şampiyonlar Ligi yolunda. Olumsuz tarafından bakarsanız da aşağıdaki rakiplerine yakalanıp farklı travmalar da olabileceğidir. Bu 4 hafta için çok önemli.
Altıncı haftada nerede olduğu da.

MAÇIN ADAMI:
GÖKHAN TÖRE

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA