Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Eski Türkiye'ye ağıt

Son çırpınışlar bu izlediklerimiz... Güç ve irade kaybının oluşturduğu beyin tutulması neticesinde istemdışı yapılan anlamsız manevralar... Tıpkı başı kopan bir yılanın geri kalan vücudunun bir sürelik sağa sola savrulması gibi...
Yoksa son dönem medya ve bürokraside yaşadıklarımızı ve yakın gelecekte bazı yaşayacaklarımızı başka nasıl anlayabiliriz ki.
Bürokrasiden siyasete, medyadan akademiye kadar yaşanan bu çaresiz erozyon, ne kadar da hüzünlü bir sonu bize gösteriyor. Birçok farklı birey ve olay üzerinden tezahür ederek karşımıza çıksa da, aslında arkasındaki mutlak güç ve iradenin tükenmişliğinin resmi bu...
Ortada musalla taşında bir tabut var ve fakat etrafında bırakın ağlayanını cenaze namazını kılmaya gelen bir kişi dahi yok.
Gelir seviyesinin 20.000 $'ın üzerine çıkmasını dert edinmeyen, aktif para- kur- faiz politikasının önemine inanmayan, ihracat- yatırım- büyüme düzleminde endüstriyel devrimin altyapısını inşa için kafa yormayan, medya tetikçiliğini hakiki yandaşlık sosuyla insanlara yedirmeye çalışıp ülkeyi gerçek manada kamplara bölmeye çalışan, siyaseti rant ve ikbal aracı görüp şahsi menfaatini her daim milletin menfaatinin önüne koyan, önemli makamları ve unvanları işgal edip ar-ge tabanlı teknolojik ve bilimsel dönüşüm için bir toplu iğne dahi üretemeyen ne kadar kişi ve kurum varsa hepsi aynı tabutla defnedilecek.
Şunu çok açık biliyoruz ki, bu ülkede yaşayan milyonlarca insan tüm dünyanın tanıklık ettiği bu tarihi ve şerefli sürecin bir parçası olduğunun farkındadır. Neler olup bittiğinin farkındadır. Gereği neyse yapmaktan çekinmeyecektir.
Kuklalar artık muhatap değil, onların son kullanım tarihleri çoktan geçti. Kuklacı artık şunu bilmeli ki, ya bu ülkenin bugünkü gerçeklerini tüm dünyanın anlayıp kabul ettiği gibi anlar ya da sonucuna katlanır. Yakın gelecekte bunun neticesini göreceğiz.
Aslında ağıt yakılacak bir hikâyesi dahi olmayan bu süreç, bizlere ve gelecek nesillere arkasında paha biçilmez dersler bırakıyor. Her satırını tekrar tekrar okuyup gerekli dersleri çıkarabilmek temennisiyle...
Not: Avrupa Merkez Bankası'nın bono ve tahvil alımıyla alakalı attığı son adım yeni bir pencerenin açılmasına olanak sağlayacak. Özellikle Türkiye açısından akıllıca atılacak adımlara bağlı piyasalarda olumlu neticelerin görülmesi muhtemel. Yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA