Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Quid prodest?

Latince bir deyimdir efendim, "kime yarar" demektir. Polis müfettişleri bir cinayeti araştırdıkları zaman kendi kendilerine bu soruyu sorarlar, "cinayet kime yarar sağlıyorsa katil odur" mantığı...
Bakınız, Deniz Baykal'ın gündemde olan organı ayağı değildi, şimdi o da devreye girdi!
Sarıgül Baykal'ı niçin vurdurmak istesin? Ayaktan vurmak mafya dilinde "uyarı" anlamına geldiğine göre, neyin uyarısıdır bu? Böyle bir saçmalık eder mi Sarıgül? Baykal'a duyduğu kini dizginleyemeyecek adam mıdır? "Yaralı, mağdur ve mazlum" bir Baykal'ın kurultaya koltuk değneğiyle gidip daha fazla puan toplayacağını, genel seçimde de halka daha "sempatik" görüneceğini düşünemeyecek adam mıdır?
Kime yarar Baykal'ı yoketmek?
Herhalde "dincilere" değil, mumla arasalar böyle kuzu gibi muhalefet lideri bulamazlar.
Kime öyleyse?
"CHP iktidara yürüdüğü için önünü kesmek istiyorlar" şeklinde, kargaların bile bir taraflarıyla gülmeyecekleri yorumlar yapıldı.
Fakat yorumların en zıpçıktısı da gene CHP çevrelerinden geldi: Amerika'ya!
Açıkça böyle demiyorlar tabii, laf döndürüp dolaştırmayı erdem sandıkları için "uluslararası güçler" şeklinde yuvarlamışlar...
Hükümetin "İran ve İsrail politikalarından" endişe duyan Amerika, Baykal'dan iş çıkmayacağını anlamış, onun yerine bir başkasını koyarak önümüzdeki seçimlerde CHP'yi iktidar yapacakmış.
Türk seçmeni de eşek olduğu için hemen oyları yağdıracak!... Kemal Kılıçdaroğlu adında bir "emekli mutemet kılıklı adam" ya da Süheyl Batum adında kendi gazetesinin bile ciddiye almadığı bir adam kitleleri peşine takıp sürükleyecek!
Ben size daha gerçekçi bir film anlatayım...
Sakın yeni bir Ergenekon "atraksiyonu" olmasın bu?
Son bir umut, ha?... Sarıgül'de de pek bir ışık görünmeyince, Baykal'ın yerine başka birini getirip son bir deneme?... Dos Santos'u oyundan çıkarıp yerine Milan Baroş'u sokmak gibi... Ya da Guiza'yı Semih'le değiştirmek gibi...
Kendi ellerinde patlayan "cumhuriyet mitingleri" gibi son bir çırpınış? Kimler tarafından kullanıldıklarının farkına bile varamayan basın ahmaklarının ya da neler döndüğünü pek iyi bilen basın çakallarının da gönüllü katkılarıyla?
Kılıçdaroğlu yüzde otuz çeker, CHP-MHP koalisyonu kurulur. Hesap bu.
Bakın bu senaryo çok daha akla yakındır.
Bu "seks ve serüven filminin" sonunu da söyleyeyim mi?
Öyle olmayacak, gene "Tayyip" kazanacak.
Hepsi, elbirliğiyle, farkında olmadan gene ona çalışıyorlar. Galatasaray ile Bursa'nın berabere kalıp Fener'e çalışmaları gibi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA