Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

13 kuşağı

Nasıl olsa bir isim koyacaksınız, ben davranayım da rahatlayın: Taksim'deki küçük burjuva ayaklanmasının adı "13 olayları" olsun, 68 olayları gibi.
Taksim Meydanı Tahrir Meydanı olmadı, bari böyle hatırlayın.
Başka maraza çıkmazsa... Çıkarsa, Birinci 13 Olayları, İkinci 13 Olayları diye sıradan gidersiniz.
Tabii kuşağa da "13 kuşağı" diyeceğiz.
"Y kuşağı" deyimini sevmedim, insana, herkesin aradığı ama kimsenin bulamadığı şu ünlü "G noktasını" hatırlatıyor.
Basında ne kadar G noktasıyla sorunlu bayan varsa "ay kardeş devrim başladı" diye heyecanlandığına göre Y kuşağı onlara daha bir oturur ama, ben ısınamadım.
Ayaklananlar arasında başı bandanalı karta kaçmış Bodrum tayfası, işsiz kalmış kahvehane aktörleri, yoga yapan Budist eğilimli hanımlar, Nutuk okuyan Kemal askerleri, banka yakan varoş kopilleri, Aziz Yıldırım'ın intikamını almaya çalışan Fenerliler, yönetime kızan Beşiktaşlılar, "acayip karı kız düşüyormuş abi" diye eyleme koşan abazanlar falan da var ama kuşak kuşaktır.
İşin ilginç yanı, şimdi baştacı edilen bu kuşağa daha düne kadar küfür edilmekte olmasıdır.
Daha düne kadar, bunlar "kafasını bilgisayardan kaldıramayan yeniyetmeler" olarak görülürlerdi...
Ayaklanmayı büyük bir keyifle karşılayan, başbakana gıcık bir profesör arkadaşım, "şaklabanlık yapmadan ders anlatamıyoruz, başka türlü anlamıyorlar, konsantrasyon süreleri de toplam üç dakika, bir videoklip süresi kadar" diye yakınıyordu.
Bu kuşak, "ancak Twitter'de 140 vuruşluk kompozisyon yazabilecek yeteneğe sahip, onu da başı sonu belli doğru dürüst bir cümle kuramadan yapan, üstelik imla kurallarını da bilmeyen" cahil bir kuşaktı... Öyle deniyordu...
En büyük günahı da "apolitik" olmaktı! "Biz 68 yılında ne güzel politika yapmıştık, bunların politikayla hiçbir ilgileri yok" diye hor görülüyorlardı. Hay Allah, bu gençlerden eskisi gibi solcu molcu da çıkmıyordu...
Ne oldu da birdenbire bu kuşak pırıl pırıl, çağdaş ve ilerici kesiliverdi?
Mızmız liberaller, nasıl oldu da parkın ağaçları dibinde kimisi Kur'an-ı Kerim, kimisi Nutuk, kimisi de Şu Çılgın Türkler okuyan bu çocukları bağırlarına basıverdiler? Azarlayan ve baskı yapan babasına atamadığı taşı, polisin suretinde başbakana atan çocuklar birdenbire nasıl devrimci edildiler?
Çünkü ayaklanma hükümete karşı yapıldı.
Bu yüzden de, Babıali'nin puşt kesimiyle kıl kesimi domuz topu gibi birleşti.
Komünizm isteyen 68 kuşağının elbirliğiyle "özgürlük savaşçıları" yapılması gibi, 13 kuşağı da bireyci ve özgürlükçü ilan edildi.
"İstedikleri gibi yaşamak" en büyük amaçlarıymış. Kimse onlara karışmayacakmış.
Daha dün, dibine kadar karışıyordunuz ama!
Boşuna uğraşıyorsunuz, gençler sizin ikiyüzlü olduğunuzu biliyorlar.
İşçi sınıfı da biliyor, onun için hiç yüz vermedi, ne holding ağalarına, ne sendika ağalarına, ne de entel takımına.
Küçük burjuva ayaklanması, küçük burjuvalara hayırlı olsun. Bakalım seçimde "yirmi gün boyunca siftah yapamayan esnaftan" da nasıl bir tepki alacaklar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA