Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Aynı tarifeye devam

SERİYE Beşiktaş asistan coach'u Yağızer Uluğ'un Ergin Ataman'a attığı mesaj damgasını vuruyor. Yağızer kaybedilen ilk maçın ardından, "Galatasaray'ın pick-and-roll'larına karşı adam değişerek savunmaya gitmezsek işimiz zorlaşıyor" SMS'ini attıktan sonra Galatasaray'ın egemenliği de, oyunun şekli de tamamen değişti.
Pick-and-roll bu örnekte Galatasaray MP kısalarının uzunların perdesiyle pozisyon bulduğu ikili oyun şekli. Onları bütün sezon taşıyan hücum sistemi... Savunmada uzuna kısa, kısaya uzun ile kalma riski nedeniyle çoğu koçun uzun süre tercih etmeyeceği bir sistem Yağızer'in önerisi...
Amerikalı, Alman koç asla sistem dışına çıkmaz.
Kolay mı onları sistem dışına çıkarmak? Otobanda trafikte kalınca radyon veya navigasyon sistemin sana hemen alternatif yaratır. 5 dakikada geç kalacak metro için 5 kez anons yapılır. Hayat da, sistem de hepsi tanımlanmış.
Haydi gel İstanbul'a, yan yolları bilmeden, kısa geçişleri keşfetmeden sıkıysa ulaş bir yerden bir yere... Yaratıcı değilsen günlük yaşamında bile tıkanıp kalabilirsin her an.
Dünkü Beşiktaş galibiyeti sonrasi hala onların İpekçi'deki ikinci maçta savunmayı değiştirdikleri noktadayız. Olaya farklı bir boyut ve çözüm getiren Ergin, daha da güvenli yürüyor şimdi. Taraftarını da arkasına alan Beşiktaş, ben diyeyim 2-3 adım, sen de 7-8 adım önde artık. Üç maçtır herhangi bir oyuncularına veya oynadıkları sisteme bir zorluk, bir karışıklık yaratmayan bir Galatasaray'a karşı oynuyorlar. Bundan sonra Beşiktaş aynı defansla devam edecek. Lakoviç'in karşısında Bonsu'yu, Tutku veya Ender'in karşısında Dudley'i veya Lucas'ın karşısında Zoran'ı göreceğiz adam değişmelerinden sonra. İçeride de Savoviç'in, Andriç'in, Furkan'ın arkasında Mehmet Yağmur, Arroyo veya Serhat... Missmatch dediğimiz tehlikeli eşleşmelerde Galatasaray sadece açık dış atışlar bulabiliyor. Dün gece 8/24 üçlük soktular, yani üç toptan birini... İçeri indirmeye çalışırken kaybettikleri toplar ve yedikleri fast-break'ler de cabası...
Dar rotasyon Beşiktaş'ın handikapı olarak gösterilse de Galatasaray enerjilerini çalamadığı için 7-8 kişiyle maçın sonunu rahatça getirebiliyorlar. Beşiktaş finale daha yakın. Galatasaray, işi ancak ya bugüne kadar gösterdiğinin çok ötesinde bir şiddet/sertlik farklılığı ya da inanılmaz bir üç sayı isabeti ile dengeleyebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA