Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çetin Paşa'yı yakan konuşmalar

2'nci Balyoz iddianamesinde önemli bir belge göze çarpıyor. Zirve Yayınevi katliamı kapsamında yapılan bir araştırmada ele geçirildi bu belge. Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanlığı'nda Salim Cöhce'nin odasında bulundu. "Sayın Tolon" isimli belgede, Hurşit Tolon, emekli Genelkurmay Adli Müşaviri Mehmet Erdal Şenel ile yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanıyor: "Yalman Paşa istifa edip, yerine Çetin Paşa Kara Kuvvetleri Komutanı olacaktı. Fakat Çetin Paşa bu planı herkese anlattı. Genç subaylar arasında bu durum büyük memnuniyet yarattı. Çetin Paşa'nın, ne yapıp edip, Özkök Paşa'yı istifa ettireceği ve onun yerine Genelkurmay Başkanı olacağı biliniyordu... Çetin Paşa, duyulur mu, duyulmaz mı dikkat etmeden, hükümetin aleyhinde konuştu. 1. ORDU PLAN TATBİKATINDA, ONLARCA SUBAY İÇERİSİNDE NEREDEYSE YAPACAĞIMIZ HAREKETİ AÇIKLADI. Milli Mutabakat Hükümeti kurulmasından bile söz etti. Çetin Paşa kendine fazla güvendi."
Çetin Paşa'nın diline hâkim olamadığı hususu, 2009'da teknik takibe takılan emekli Org. Çevik Bir ve emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın bir telefon konuşmasında da geçiyor. O konuşmada Özkasnak, "Hani o Çetin Doğan, onun şeyinden çıktı bunlar biliyorsunuz. Onun adamlarından, gevşek olduğu için kendisi" diyordu.
Jenerik Senaryo'nun ses kayıtlarında Harp Oyunu kapsamı dışına taşan söylemler olduğu bir yana, adı geçen belgeler de, Çetin Doğan'ın faaliyetlerini gözler önüne seriyor. Medyamızın bir kısmı Balyoz'un doğru olmadığı hususunda çok direndi. Ama artık, sesleri çıkmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA