Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

19 Mayıs

19 Mayıs tartışmasını yapay bulduğumu söylemeliyim. Aslında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir genelge yayınlayarak, 19 Mayıs'ı kutlama biçimini değiştirmesinin bir gereği yoktu. Madem, 29 Ekim, 23 Nisan, 30 Ağustos gibi diğer bayramları da kapsayacak şekilde yeni bir yönetmelik hazırlanıyordu, neden birdenbire 19 Mayıs'a ilişkin bir genelge çıkarıldı? Bu işin bir yönü... Diğer cephesi ise, Danıştay'ın siyasi iradeye müdahale gayretkeşliği. Hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilen genelge şöyleydi: "Başkent dışındaki il ve ilçelerimizde, yönetmelikte bulunmayan senaryo, değişik renk ve nitelik arz eden gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmeyecek. Bu kapsamda, il ve ilçe kutlama komiteleri tarafından gerekli tedbirler alınarak çalışmalar yönetmelik hükümleri uyarınca yürütülecek. Bununla birlikte, günün anlam ve önemiyle uygun kutlamalar, okullarda ve öğrencilerin katılımıyla icra edilecek."
Bu genelgenin yürütmesi neden durduruldu? Anlayan varsa, beri gelsin! Üstelik 19 Mayıs olayı, "AK Parti'nin gizli niyeti" sorgulanarak gündeme getiriliyor. Erdoğan ve arkadaşları, Milli Mücadele'nin başladığı bu tarihe niçin karşı çıksınlar? Kurtarılan onların da vatanı değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA