Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İnönü stadı konusunda kafam iyice karıştı!

BJK'nın İnönü Stadyumu için hazırladığı ve içinde alışveriş merkezi ve 2 bin 500 kişilik otopark olan kapasitesi büyütülmüş projenin yankıları sürüyor.
Ben de fikri takipteyim bu hafta. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinden geçen yeni imar planında kapasitesi artan projelere geçit verildiğini ve Anıtlar Kurulu'ndan geçen BJK'nın projesini de durdurduğunu söylemişti. Bakan Dolmabahçe'nin giderek çökmekte olduğunu savunuyor ve bu projeye asla izin vermeyeceğini söylüyordu.
Tabii ki o bölgenin yeni dev bir projeyi daha kaldırmasının mümkün olmadığını düşünen herkes ayağa kalktı. Beşiktaşlılar da sanki statları ellerinden alınıyormuş gibi büyük bir heyecanla saldırıya geçti.
Önceki günkü yazımda, her önüne gelen projeyi ince eleyip sık dokuyan Anıtlar Kurulu nasıl olup da bu projeye onay verdi diye sormuş ve sessiz kalmalarını eleştirmiştim. Öyle ya çıkıp bir açıklama yapmaları gerekmez mi?

Onaylanan proje yok!

Dün ilginç bir gelişme oldu ve Anıtlar Kurulu'ndan bir isim demeç vermesinin mümkün olmadığını ancak kurulun herhangi bir projeye onay vermediğini söyledi bana.
İşte bu noktada benim kafam çok karıştı. Bakan Günay, Anıtlar'dan geçen projeyi durdurduğunu üstüne basa basa söylemişti. Doğrusu ben işin içinden çıkamadım. Ancak sizinle yeni öğrendiğim bilgileri paylaşmadan da duramayacağım.
Dolmabahçe'den başlayıp Ortaköy'e kadar uzanan bölgenin yaklaşık 20 yıldır plansız olduğu biliniyor. 2004 yılında bu bölge için koruma amaçlı bir imar yapılsın kararı çıkmış. Şimdi Büyükşehir Belediyesi'nden yeni imar planının geçtiği biliniyor. İsmini vermek istemeyen Anıtlar Kurulu üyesi, şu anda 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planının onaylandığını ve buna bir itiraz varsa ilana çıkıldığı bir ay süreyle herkesin özgür olduğunu söylüyor ve diyor ki, sözü edilen proje 1/1000 ölçek içinde yer alacak ki bir yıldan önce bu çalışmaların başlayacağını sanmıyorum.
Ama tabii BJK'nın projesi Anıtlar Kurulu'nun önüne 6 ay önce gelmiş ve onlar da bazı telkinlerde bulunmuş, bazı düzeltmeler istemişler. Öyle söylüyor kurul üyesi. Herhangi bir onay söz konusu değilmiş yani. Ortada açıkçası benim de anlamadığım bir çelişki var. Bakan Günay elindeki belgeler doğrultusunda konuşmuştu. Şimdi görüştüğüm kişi de kuruldan önemli bir isim.

Müze olsun isterdim!

Daha da ilginci görüştüğüm kişi, 'Biliyor musunuz bana kalsa ben oranın müze olmasını isterim. Resim Heykel Müzesi olsun. BJK da gitsin maçlarını Galatasaray'ın oynadığı statta yapsın. Ama tabii bunu resmen seslendirmiyorum bile. Herkes tepki veriyor. Yani ben burada alışveriş merkezi isteyecek son kişiyim' gibi iddialı cümleler kuruyor. Ama tabii bunun yanında otoparkın olmasını son derece doğal buluyor ve 'İstanbul'un en büyük sorunu otopark. Dolmabahçe batıyor diyorlar. İnanmıyorum buna. Otopark yapılmazsa izdiham olur' diyor.
Peki BJK stadyumu da tıpkı AKM'de yaşandığı gibi kilitlendi mi?
Ne yazık ki son durum onu gösteriyor. Bakan Günay'ın tüm tarafları yani belediye, BJK yönetimi, Anıtlar Kurulu üyelerini bir masa etrafında buluşturması mümkün mü?
Sanıyorum önümüzdeki günlerde en çok konuşulacak konulardan biri İnönü Stadyumu olacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA