Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Harrods Genel Müdürü 'pırlanta'ya kayıtsız kalamamış!

Önceki gün Londra'da sükse yapan bir açılış vardı. 6 yıldır Harrods'ı yöneten Genel Müdür Michael Ward, ilk yeni tasarım Godiva dükkânı Nişantaşı'nı örnek alınarak yapılan Harrods Godiva Chocolate Cafe'nin içinde büyük bir hayranlıkla çikolataları seyre dalmıştı. Yanında Godiva'nın çıkış ülkesi Belçika'nın İngiltere Büyükelçisi Johan Verbeke vardı. Ward ile tanışınca mağaza içinde başka bir isme ait restoran ya da kafe olmadığına göre, nasıl olup da ikna olduğunu sordum. Bana, Mohamed Elsarky'nin gösterdiği Nişantaşı Godiva kafe fotoğraflarından çok etkilendiğini söyledi. Ward'a göre Harrods alanında en iyiydi ve Godiva markası da 'best of the best' yani 'en iyinin de iyisi'ydi.
Harrods'da açılan Godiva'da 80 çeşit çikolata sunuluyor. 100 kişinin oturabileceği kafe ve mağazanın dizaynının ismi de Türkçe. Pırlanta. Bugüne kadar pırlanta dizaynı ile tüm dünyada 77 tane Godiva dükkânı açılmış.
Harrods Türkiye'ye neden gelmeyecek?
Harrods'da yılda 1 milyar poundluk ciro gerçekleştiğini Genel Müdür Ward ile sohbetten öğreniyorum. 5 bin kişinin çalıştığı, on binlerce insanın akın ettiği Harrods peki olimpiyatlarda büyük satış yapacak mı?
Genel müdür, lüks düşkünü olan asıl Harrods müşterisinin o dönemde gelmesini beklemiyor. Hatta azalma olabileceğini düşünüyor. Çünkü olimpiyatlar için gelecek kalabalığın bu tarz lüks alışverişin müşterisi olmayacağı görüşünde. Yani Harrods'da satışlar olimpiyatlar öncesi ve sonrası hızlanacak.
Türkiye'de Harvey Nichols'ın mağaza açtığını, kendilerinin de gelip gelmeyeceğini soruyorum ama olumlu bir yanıt alamıyorum. Ortadoğu'dan gelenlerin en iyi müşteri olduğunu söyleyen Ward, Türkiye'nin toplam lüks tüketimi kadar satışın tek başına Harrods'da gerçekleştiğini ve müşterilerini de kaybetmek istemediklerini söylüyor. Yani İstanbul'da açılacak bir Harrods, tutkunlarının Londra yerine İstanbul'a seyahat etmesini sağlar ki anlaşılan bu olasılık genel müdürün hiç de hoşuna gitmiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA