Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Muhalefete muhalefet...

Hatırlarsanız, Deniz Baykal yıllar evvel hizipçilikle suçlanıp CHP'den kopmuştu. Onu hizipçilikle suçlayanlar partiye nefes aldıramadıkları için Baykal yeniden geri dönmüş, dönerken de alttan alta, "Ecevit'in CHP'si olacağız" mesajı vermişti.
Aynı dönemde kendi partisini kuran Ecevit ise gelişmeleri, "Taklitler aslını yaşatır.." der gibi izlemişti. Zaman su gibi aktı...
O Baykal ki, bir kez daha hizipçilikle suçlandı. Arkasından pimini kimin çektiği belli olmayan bir kasetle koltuğundan koptu.
Kemal Kılıçdaroğlu artık koltuğun yeni sahibiydi ve CHP'de yine bir "Ecevit rüzgârı" esmeye başladı.
Herkes umutlandı. ..
"Muhalefet iktidara koşuyor" denildi. Baykalcılar bile, "Kemal Bey partiye çok seslilik getirecek, herkesi kucaklayacak" mesajı verdi. Küskün Kamer Genç'in partiye dönüşü bu düşünceyi doğruluyordu.

***

Fakat CHP'de gece yarısı operasyonları adım adım geldi. Önce, teşkilatta söz sahibi olan Genel Sekreter Önder Sav devre dışı bırakıldı. Buna rağmen CHP'liler, "Bunda da bir hayır vardır" diyerek sükûneti bozmadılar...
Ne zamana kadar?
Düne kadar...
CHP'de milletvekili aday listeleri açıklanınca, partiyi parti yapan teşkilattaki isimlerin bir çırpıda silindiği ortaya çıktı.
Bu değişim mi, vefasızlık mı?
Değişim, yenilenmedir.
Vefa, geçmişi unutmamaktır.
Vefanın olmadığı yerde istikrar, siyaset ve demokrasi olmaz. Siyasetin duayeni Süleyman Demirel, dilinden hiç davasını düşürdü mü? İnsansız dava olmaz, hep sahiplendi.
İşte dünden bu yana davasına inanmış CHP'liler Kılıçdaroğlu'na, "Birleştirmeye mi geldiniz yoksa... Eğer birleştirmeye geldiyseniz liste dışı bıraktığınız kişilerin sevenleri olduğunu unutmayın!" diye soruyor.
Yeni hizip CHP'ye hayırlı olsun.
***

CHP'nin yeni vitrini, arılı petekli ANAP'ın balsız vitrinine benziyor. Durumu da bir CHP'li,"İnşallah seçmen, listeleri örnek almaz, eğer örnek alıp vefayı bırakırsa vay halimize!" diye özetliyor. Yıllardır Maliye Bakanı olma hayali kuran eski ANAP'lı Aydın Ayaydın, merkez sağın evliyası denilen Aytun Çıray ve diğerleri şimdi CHP'de...
Listeyi uzatmayalım.
Bu ülkede değişimi merkez sağ olarak görenler soldan gelecek yumruğu hiç hesaplamıyor. CHP'de kimse umduğunu bulamadı, çoğu CHP'li istifa etti. Ne hikmetse Kılıçdaroğlu döneminde partide vefasızlık tavan yaptı.
CHP'de tek değişim değişmemek!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA