Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Beklenen son!..

Türkiye'de futbolun tek patronu var, o da Futbo
Federasyonu. Buranın başkanı futbolun başbakanı! Eğer şikeden söz ediyorsak, futbol kulüpleri kadar federasyon da suçlu değil mi? Her tür kirli ilişkiyi önceden görmek, bilmek ve önlemek Türkiye Futbol Federasyonu'nun asli görevi! Gelin görün ki, bugüne kadar bu görev yapılmamış.
Geçen hafta Futbol Federasyonu başkanı seçilen Mehmet Ali Aydınlar, kucağında saatli bir bomba buldu. Ancak Aydınlar, federasyonun acemisi değil! Hem rahmetli Hasan Doğan'la, hem de Mahmut Özgener'le yıllarca beraber çalıştı.
Bugün birlikte çalıştığı altı arkadaşıyla Özgener döneminde de beraberdi.
Bu ekip, "Ligde şike ve şaibe yok!" diyen federasyon açıklamasına imza atan bir ekip...
Aydın ve altı arkadaşı, Ankaraspor'u ligden ihraç etme kararını da imzaladı.

***

Diyeceğimiz şu: Futboldaki kirli yolculuğu, yeni çıkan "Sporda Şiddet Yasası' tetikledi. Eskiden marifet gibi gösterilen ve şike değil diye konuşulan hatır şikesi artık ağır cezai müeyyide...
Şimdilik Süper Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nden üçer takım tepeden tırnağa soruşturmadan geçiyor. Bunlar basına yansıyan bilgiler... Henüz geride neler var, bilmiyoruz. Aysbergin görünen yüzü buysa, görünmeyen yüzünde acaba kimler ve neler var?
Toplum, temiz futbol, duyarlı hukuk, şeffaf yönetim istiyor. Açıkçası futboldaki şike depreminin 2001'deki batık bankacılık krizinden bir farkı yok. Fakat Lig TV dahil futbol yayını yapan bazı yayın kuruluşları, konuyla ilgili haber yapmıyor. Bu da bizim aklımızı karıştırıyor.
2001 krizinde ekonomi basını sınıfta kalmıştı, galiba şike krizinde de spor medyası sınıfta kalacak!!!
***

Açıkçası Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı sanki bermuda şeytan üçgenine yerleşmiş!..
Koskoca federasyon futbol kulüplerinin oyuncağı haline gelmiş, kulüplerin esiri olmuş.
Sanırsınız ki, koca federasyon futbol kulüplerine diyet borcu ödüyor!
Eğer öyle değilse, bu zafiyet neyin nesi?
Belki futboldan anlamayız ama futbol deyince otorite boşluğu bırakmayan federasyonu, Fair Play (centilmenlik) ruhuna sahip futbol ailesini ve ailedeki kulüpleri, yöneticileri, futbolcuları, oyuncuları, hakemleri, spor yazarlarını ve seyircileri biliriz.
Beklenen son sürpriz değil!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA