Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şiddete rağmen

Şiddet yükseldikçe, silahlar konuştukça sadece sivillerin sesi değil ülkede yapılan iyi işler de gölgede kalıyor.
Hatta iş yapmak isteyenler duruyor, gelecek planları aksıyor, moraller bozuluyor. Bu makus talihi ne yazık ki henüz değiştirebilmiş değiliz.
Geleceğe korkuyla bakmamızı isteyenler şiddet sarmalıyla gündeme oturunca, insana, ülkeye ilişkin projeleri de konuşamaz oluyoruz.
Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu ziyaretime geldi. Doğrusu şaşırmadım desem yalan olur. Çalışma Bakanlığı'nın ilgi alanıyla Türkiye'nin sıcak gündemi arasında nasıl bir bağ olabilirdi merak ettim.
Acaba çalışma alanında yeni bir düzenleme mi yapılıyordu, yoksa bir dönem İstanbul Tuzla'daki gemi sanayi ve maden ocaklarındaki göçükler nedeniyle çok tartışılan iş güvenliği alanında ileri bir adım mı atılmıştı?
Söylediklerinin bu ikisiyle de ilişkisi vardı ve çok daha önemlisi bu alanda Türkiye uluslar arası bir toplantıya ev sahipliği yapıyordu.
Nerden nereye... Düne kadar iş güvenliği konusunda sıkıntıları olan Türkiye, bugün Dünyanın en önemli kongrelerinden birini "19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı"nı yapacak noktaya gelmiş...
Kimle yapıyor? Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumu (ISSA) ile...
Topaloğlu şöyle diyor:
"1955 yılından bu yana yapılan 18 kongrenin sadece biri Güney Kore'de, diğerleri gelişmiş ülkelerde yapıldı. İlk kez Müslüman bir ülke olarak Türkiye bunu yapacak. Almanya ve Singapur'la yarışarak bu toplantıyı kazandık. Su Formu ve İMF toplantısından sonra böyle bir toplantının Türkiye'de yapılması önemli bir başarı."
Gerçekten de içinden geçtiğimiz kritik sürece rağmen Türkiye, dünyada yükselen profilinin gereğini ihmal etmeyerek, hem Libya ve Suriye ekseninde gelişen ciddi değişimlerle ilgisini sürdürüyor hem de yenidünya düzeni içindeki rolünü yükseltiyor.
Çalışma hayatına ilişkin yeni gelişmelerin ele alınacağı bu uluslar arası toplantı 11-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in öncülüğünde düzenlenen kongrenin açış konuşmasını ise Başbakan Erdoğan yapacak.
Topaloğlu şu ayrıntıya da dikkat çekiyor:
"Kore'ye 120 ülke katılırken Türkiye'ye 125 ülke katılıyor. Daha önemlisi Kore'de üç yıl önce yapılan toplantıya 4 çalışma bakanı katıldı. Türkiye'ye ise şu ana kadar 32 ülkenin çalışma bakanının katılacağı bildirildi. Bu ilgi Türkiye'nin bulunduğu noktanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor."
Bu düzeyde dünya çapında işlere imza atan bir Türkiye, artık eski Türkiye değil. Toplumsal barışa her zamankinden daha yakınız...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA