Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Silueti bozan 25 kat yapılmadı

İstanbul'un iki yakasında da bir konsepte dayanmayan yüksek yapılaşmanın rahatsızlık yarattığı ve tartışıldığı biliniyor. Bu konu daha çok İstanbul'un siluetini bozan Zeytinburnu'ndaki 16/9 projesiyle gündeme geldi. Henüz o yapıya ilişkin de bir çözüm üretilmiş değil.
Ama bir hayra vesile olduğu açık... Çünkü artık yapılan her yüksek yapıyla siluet ilişkisi ele alınıyor.
Bu açıdan en çarpıcı olay Gaziosmanpaşa'da Metris Cezaevi karşısında yapılan ve Yeni Venedik diye sunulan Viaport projesinde yaşandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan KİPTAŞ'la ortaklaşa yapılan bu projede 55-56 kattan oluşan yüksek binalar planlandı. İmar izni alındı ve inşaata başlandı. Bir süre sonra fark edildi ki o yüksek yapılar Ayasofya'nın görüntüsüyle çakışıyor.
Ne yapıldığını KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım anlattı:
"Bunu fark edince hemen harekete geçtik ve her bloktan 22 ile 25 katı iptal ettik. Temeli 55 kata göre atılmasına rağmen olanla yetindik. İstanbul için değer..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA