Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bu sessizlik nereye kadar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın küresel konukları ağırlamasıyla gelenekselleşen iftarının bu yılki yabancı konuğu, bir kez daha İsrail tarafından dünyanın gözü önünde çoluk çocuk katliama maruz bırakılan Filistin'in Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tı...
Abbas'ın seçilmesi anlamlıydı. Çünkü İsrail vahşetine karşı Filistinlilerin yalnız olmadıklarının dünyaya duyurulması gerekiyordu. Orada insanlık suçu işleniyor ve dünya susuyordu.
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan da, iftara birlikte geldiği Mahmud Abbas da, konuşmalarında İsrail vahşeti karşısında susan dünya kamuoyuna seslendi...
Bu çıkışlar belki kısa vadede devletleri özellikle de İsrail'i haklı gören ABD, AB ve körfez ülkelerini etkilemeyebilir ama sokakların vicdanını harekete geçirebilir.
Geçirmeli de... İnsanlık bu utancı daha fazla taşıyamaz. İftara katılan binlerce insanın tepkisi de bunu gösteriyordu. Her masada Gazze, her masada Filistinlilerin acısı vardı.

Sanatçıların dik duruşu

Yenikapı'da kurulan iftar sofralarının ilgi çeken bir başka konusu da, geçen hafta Başbakan Erdoğan'ın vizyon toplantısına katıldıkları için itibarsızlaştırılmaya çalışılan sanat ve spor dünyasının ünlü simalarıydı. Sayı bu kez daha fazlaydı. Bülent Ersoy'dan Orhan Gencebay'a, Ece Erken'den Mustafa Sandal'a, Ebru Yaşar'dan Tanju Çolak'a iftara katılan ünlüler, bir anlamda kendilerine yöneltilen eleştirilere "dik durarak" cevap veriyordu. Bu kez onları Zeki Alasya, Yavuz Bingöl, Mustafa Erdoğan gibi yeni isimler de yalnız bırakmamıştı.
İş dünyasından Ferit Şahenk, Türker İnanoğlu gibi isimlerin de katıldığı iftarda Filistin'de yaşananlar, Köşk seçimleri ve sanatçıları itibarsızlaştırma konuşuldu.
Aynı masayı paylaştığım bir işadamı şöyle diyordu: "Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi asıl yapanların kimler olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sanatçılarımıza yaptıkları ne kadar ayıp... En ufak farklılığa tahammülleri yok. Sosyal demokrat bir çevreden geliyorum, hacca gittim diye 40 yıllık arkadaşlarımla ilişkim koptu. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi dışladılar."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA