Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

İşte farkımız

SABAH'TAN MEKTUP

Habercilikte SABAH farkının en bol, en başarılı ve en ses getiren örneklerini sergilediğimiz bir hafta geçirdik.
Hangi birini sayayım ki?
Veli Sarıboğa'nın Balyoz planının mimarı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Ergenekon dosyasıyla ilişkisini konu alan "Kod adı Kanarya" haberi...
Hülya Karabağlı'nın şiddet mağduru kadınlara yeni koruma önlemlerini duyurduğu "Dayakçı eşe fişleme" haberi...
Özgür Cebe'nin 15 yaşındaki çocuğun Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nce örgüt adına suç işlemekten tek celsede 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili "Bir slogan attı hayatı karardı" haberi...
Murat Alhan ve Özgür Özdemir'in "Dünya Fair Play Ödülü"nü alan Hilal Coşkuner'e vaat yarışına girenlerin sonradan yan çizmelerini anlatan "Koskoca adamlar sözlerini yuttular" haberi...
Ve de... Sadece haftanın değil, ayın, belki de yılın bombası: Neslihan Keskin ile Ali Balcı'nın müthiş ötesi "Bebekler ikiz babalar farklı" haberi. Hem eşinden, hem de sevgilisinden hamile kalan kadının "Milyonda bir görülebilen" öyküsü.
Gerisini de getirdik o haberin: Öykünün kahramanı kadını konuşturduk, kadının babasını ve eşinin annesini konuşturduk. Ve nihayet bugün de "Milyonda bir görülebilen" olayla hayatı alt-üst olan ikizlerden birinin babasının, yani kadının nikâhlı eşinin açıklamalarına yer verdik.
Farklı ikizler haberimiz sadece Türkiye'de değil, dünyada da olağanüstü ilgi gördü. Bir Alman gazetesi telif hakkını satın aldı. Uluslararası ajanslar SABAH'a dayanarak haberi abonelerine servis ettiler. Aboneleri de (Gazeteler, TV kanalları, radyolar, dergiler) yine "SABAH'ın haberine göre" diyerek olaya geniş yer ayırdılar. Bazıları bizim haberimizde de bulunan uzman görüşlerini, kendi ülkelerinin doktorlarının açıklamalarıyla desteklemeye kadar götürdüler ilgilerini.
Bazen meslektaşlarım soruyor; "Nasıl bu kadar çok özel haber çıkarabiliyorsunuz" diye. Hep aynı yanıtı veriyorum: "1- Çok huzurlu bir ortamda çalışıyoruz. 2- Yaptığımız işten keyif alıyoruz. Bu iki etken bir araya geldiğinde başarılı ol(a)mama olasılığı yok."
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA