Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Çok iyi başladılar

İkinci yarının başlangıcıyla birlikte belki de en merak edilen takım yeni yıldızlarıyla Beşiktaş'tı... Bu kadro ile oynadıkları kupadaki Manisaspor maçını da göz önüne aldığımızda, Beşiktaş'ın oyuna müthiş bir başlangıç yaptığını görüyoruz. Temposu ve becerili ayakları ile oyunun ilk bölümünde farkını ortaya koyuyor Beşiktaş. Bu tempolu oyunla da çok kısa sürede iki farklı üstünlüğü yakaladı dün gece Schuster'in öğrencileri. Alman hoca yine elindeki oyuncularla çıkarabileceği en ofansif kadro ile oynadı. Ve bu ofansif kadroda fark yaratan isim, takımın eskilerinden Nobre idi. Nobre iki golü ve sahadaki performansı ile her ne kadar çok iyi gözüktüyse de zorluk derecesi daha yüksek maçlarda onunla oynamak çok gerçekçi gözükmüyor bence.
Orta sahada Ernst ve Fernandes ile başlamak ve Nobre'nin dünkü pozisyonunda Guti'yi oynatmak daha mantıklı gibi. Tabii ki bunu daha sert rakiplerle oynanacak maçlar için söylüyorum.
Beşiktaş'ın dün gece orta sahasında sadece Guti ve Aurelio'yu gödük. Bu orta ikili ile pozisyon vermeden oynamak çok zor gözüküyor. Bucaspor bile (Böyle diyorum çünkü dün akşam çok büyük bir güç vardı iki takım arasında) 4-5 tane net pozisyon yakaladı.

BOBO MU, ALMEİDA MI?
Böylesine farklı bir skordan sonra bile Beşiktaş'ı defansif anlamda eleştiriyoruz ama ligin ilerleyen haftalarında savunmasında sorun yaşayabileceği için söylüyoruz bunu.
Dün geceki etkili Beşiktaş'ta yetersiz oyunuyla Almeida, vasat Simao ve iyi performanslarıyla Guti ve Nobre dikkat çektiler.
Biraz da Almeida'dan bahsedersek; gerçekten sahada duruşu ile albenisi var Portekizli'nin. Ama performansına baktığımızda kafamızda soru işaretleri oluşmuyor değil. Kenarda da Bobo'nun olduğunu düşünürsek ileriki haftalarda Bobo mu Almeida mı sorusu sıkça gündeme gelebilir Beşiktaş'ta.
Dün gece gerçekten rakibine göre çok üstün bir Beşiktaş izledik. Bunu yaratan yıldızlar topluluğu Beşiktaş'ın oyunu muydu yoksa rakibin Bucaspor olması mıydı? Bunu ilerleyen haftalar bize çok net bir şekilde gösterecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA