Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kalite farkı belirleyici oldu

Oyunu konuşmayalı çok oldu. Hakikatten futbolu yazmak da oynamak gibi antrenman işi. Bir kusur edersek affola...
Portekiz'deki 2-0'lık sonuçtan sonra belki skor, elemek adına korkunç değildi ama ilk maçta iki takım arasındaki farkı görünce, ikinci maçta kazanıp tur atlamanın çok zor olduğunu anlamıştık. Trabzonspor'un oyun yapısına baktığımızda sistem geçen seneyle aynı, fakat isimler farklıydı. Bu fark da oyunda kendini fazlasıyla hissettiriyordu. Özellikle orta sahadaki Colman-Zokora ikilisinin yerine Zokora-Selçuk ikilisini hayal etsek (Belki artık çok geç ama) çok daha ileriye dönük ve üretken bir yapıları olabilirdi. Zokora gerçekten iyi bir oyuncu. Ama Trabzonspor için takımı ileri taşımada değil ancak rakibi karşılamada avantaj doğurur.
Trabzonspor oyuna çok basit bir gol yiyerek başladı. 1-1'i de erken buldu belki ama takım kaliteleri arasındaki fark Benfica için zor olmayacak turu çok kolay hale getirdi.
Trabzon'un yeni transferleri için ilerki maçlarda çok değerlendirmelerimiz olacaktır muhakkak. Yalnız Pawel Brozek'in ilk tercih olarak kullanıldığı yerde Halil'in düşünülmemesi Altıntop transferinin Trabzonspor için ne kadar doğru olduğunu daha ligler başlamadan sorgulanır hale getirdi.
Benfica hem takım oyunu olarak hem de bireysel yetenek açısından üst seviyede. Defansı önde kurup hücumda çabuk oynamaları en önemli özellikleri. Bir çok önemli oyuncuları var ama 21 yaşındaki Belçikalı Witsel'in ileride çok daha iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum.

DOĞRUYU GÜÇLÜ OLAN YAPTI
Bazen istiyoruz, umuyoruz ve hayal ediyoruz ama güçlü olan tarafı yenmeniz için doğru olanı oynamanız gerekir. Dün akşam doğruyu yapan da güçlü olan taraftı ve bakıldığında çok kolay bir Benfica turu izledik. Belki Şampiyonlar Ligi olmadı ama Trabzonspor'un bize bir Avrupa heyecanı yaşatmasını istiyoruz. Bir alt seviye olan Avrupa Ligi'nde umarım bu heyecanı yaşatırlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA