Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İhbar ve nifak

Sekizinci haftasını dolduran şike soruşturmasında 3 Temmuz'dan bu yana hiçbir televizyon kanalına çıkıp şike soruşturmasıyla ilgili yorum yapmamaya özen gösterdim. Yargıya aksetmiş bir dosyaya saygılı olmak gerektiğini ve iddianame netleşmeden yorum yapmanın bilgi kirliliğine yol açacağına inandım. Ama bazı yorumlar ileride önlenemeyecek ve büyük nefrete dönüşecek düşmanlık tohumları ekiyor.
F.Bahçe, Türk futbolunun en güzide kulüplerinden biridir. Attığı her adım, yaptığı her iş, bu kulübün sorumlularının söylediği her söz medyada büyük yankı yaratır. Bu nedenle söylemlerde bulunanların iyi düşünerek, söylediklerinin nerelere gidebileceğini iyi tartarak konuşmaları gerekir.
Türkiye mozaiğinde aile içerisinde farklı takımları tutan babalar-oğullar, kardeşler, kuzenler, yeğenler vardır. Sayın Nihat Özdemir'in, G.Saray Başkanı'na telefon edip "Memnun musunuz bu duruma geldiğimizden dolayı?" siteminin tehlikeli bir serzeniş olduğunu düşünüyorum. F.Bahçe'nin yaşadığı sıkıntılardan tamamen G.Saray'ı sorumlu tutmak gibi bir kampanya yürütülüyor. Tabiri caizse, Fenerbahçe'yi UEFA'ya G.Saray, G.Saraylılar ihbar etmiş gibi gösteriliyor.
Ben size ihbarı açıklayayım. Tarih 15 Ağustos 2011... Yer Swissotel... Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturma ve Etik Kurulu'nun raporuyla ilgili açıklama yaparken kürsüden ayrılıyor, yönetim kurulu üyelerinin olduğu masaya gidip iki sayfalık bir metin alıyor. İlk sayfayı bitiriyor; durmuyor. İkinci sayfayı da sonuna kadar okuyor: "Kurulumuz, dosya içeriği ile sınırlı olarak yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yeterli düzeyde kanıt bulunan bazı müsabakalardaki eylemlerin ilgili kişiler ve kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesi mümkün olan durumlarda spor kulüpleri bakımından şike, şike teşebbüsü, teşvik veya teşvik primine teşebbüs oluşturduğu kanaatine ulaşmıştır."

UEFA'YI E-MAİL ETKİLEMEZ
Bundan daha net bir ihbar olabilir mi? UEFA, uzayda mı yaşıyor? Kendisine bağlı bir ülkede yaşananları 3 Temmuz'dan beri takip ediyor. O ülkenin federasyon başkanının yaptığı böyle bir açıklamayı duymamış olacaklarına inanabiliyor musunuz? UEFA, atılan e-maillerle karar alacak bir kurum olsa, Avrupa'da maçlar oynanamaz. Ama bir federasyon başkanının söylemleri elbette UEFA için değerlidir ve anlamlıdır.
Sayın Nihat Özdemir; siz önemli bir işadamısınız. Yöneticiliğiniz boyunca hep beyefendi kimliğinizle ortaya çıktınız. Ama bu tehlikeli ve nifak kokan söyleminiz dilerim insanları gelecekte boğaz boğaza getirmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA