Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

'Sakin' G.Saray kazandı

Galatasaray, psikolojik yönü ağır basan ve tribün gerilimi aşırı yüksek maçı çok iyi oynamasa da kazandı. Eğer Aydın o müthiş golü atmasaydı ve Galatasaray maçı 1-0 alsaydı müthiş tartışmalar yaşanırdı. Çünkü Melo'nun attığı gol öncesi pozisyonu ince ofsayttı. Beşiktaş taraftarının bu pozisyonu büyütmesi, hatta maçın sonlarında sahaya girecek kadar öfkelenmesi tamamen takımlarının kendilerine güven vermemesinin bir isyanıydı.
Maça gelince; ilk 15 dakikada Beşiktaş topu kullanma becerisi yüksek olan Galatasaray'ı agresif oynayarak sindirmeye çalıştı ve başarılı oldu. Hakem Hüseyin Göçek'in otoritesini ortaya koymaması ve faul pozisyonlarında iki taraf için de "Hamle topa" anlayışıyla oyunu oynatmaya çalışması büyük hataydı. Tribünlerin baskısını yiyen Göçek fauller ve kartlar konusunda kontrolü kaçırdı. Querasma'nın Selçuk'a yaptığı harekete tribünler "Kırmızı kart" diye tempo tutarken kendisi ancak sarıyı gösterebildi.
Galatasaraylı oyuncular rakibin sert oyunundan topu yere indirip ayağa oynamaya başlayınca kurtuldu. Ancak Selçuk ve Engin'in sinirlenip arkadaşlarıyla diyaloğa girmesi takımı gereksiz gerdi. Melo'nun ofsayttan attığı gol sonrası tribünlerin hakeme yönelmesi Beşiktaşlı futbolcuları olumsuz etkiledi. Fatih Hoca asla izin vermez ama Melo, Selçuk, Necati, Engin ve Elmander'in kronik hale dönüşen topuk pasları zaman zaman Beşiktaş hücumuna dönüştü.

RİERA GÖREVİNİ YAPTI
Galatasaray derbiyi kazanırken iyi oynamadı ama iyi mücadele etti; galibiyete Muslera, Ujfalusi, Elmander, Melo, Hakan Balta, Riera ve Semih gibi gerilimli ortamı kaldırabilen, sakin kalabilen oyuncular sayesinde ulaştı. Veli'nin vuruşunda Muslera devleşti. Ujfalusi-Semih ikilisi savunmada Hakan Balta ile dikkatli ve hatasız oynadı. Melo özellikle kritik pozisyonlarda topla rakip arasına akıllı girerken, Beşiktaş'ın araya atılan final paslarını engelledi. Riera görevini tam yaptı; hem önde top tutup sakladı hem de akıllı savunma yaparak Hilbert'in hücuma çıkmasına izin vermedi. Büyük tecrübe Fatih Hoca, Galatasaray'ın durduğu ve hücum edemediğini gördüğü anda Aydın'ı oyuna soktu. Aydın hücuma derinlik ve çabukluk kazandırırken Quaresma'dan söke söke kaptığı topla müthiş bir gole de imza attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA