Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir müthiş Ahu..

Ahu Türkpençe.. İşte televizyon izlememenin zararı.. Bu müthiş oyuncu, yıllardır dizilerde oynarmış.. Pek de sevilirmiş meğer. Oysa ben yolda görsem tanımam..
Dennis Kelly'nin birkaç yıl önce Londra'yı sallayan oyunu Sondan Sonra/ After the End'in Duru Tiyatro'da oynadığını duyunca koşarak gittim ve bu harika oyuncuyu tanıdım..
Müjdat Gezen okulunun kazandırdığı değerlerden biri daha.. Meğer asıl merakı tiyatroymuş.. Ama para dizilerde.. Şöhret de.. Ne yapsın ki kız..
Daha evvel Vişne Bahçesi'nde oynamış.. Çehov.. Keşke orda da görebilseydim..
Sondan Sonra, zor bir oyun aslında.. Klostrofobik.. Duru Tiyatroya ödüller yağdıran Picasso gibi bir sığınakta geçiyor. Dışarda bir nükleer bomba patlamış.. Erkek, fena halde sevdiğini, ama yüz bulamadığını öğrendiğimiz kadını önceden hazırladığı sığınağa kaçırıyor.. Yemek sınırlı, su sınırlı, yaşam sınırlı..
Erkek kızı canının istediğince kullanmak istiyor. Kız karşı duruyor. Erkek Shakespeare okumuş olmalı.. Hırçın Kız/ Kiss Me Kate/ The Taming of the Shrew'daki metodla aç bırakarak yola getirmeye başlıyor..
Emre Kınay'ı biliyorum.. Zor rolü kolay ve de çok iyi oynaması benim için sürpriz değil.. Ama Ahu.. Vay ki vay!..
Bu yılın Tiyatro Ödüllerinde bu genç ismi çok duyarız gibi geliyor bana..
Oyunu Emre Kınay yönetmiş.. Şiddet ve cinsellik dozunu dengede tutarak.. Gişe yapma ucuzluklarına kaçmadan..
Ben Emre'nin yerinde olsam, final sahnesini atar, oyunu sığınak bölümünün sonunda bitirirdim. Belli ki, Dennis Kelly, politik mesajlar da içeren oyununu nasıl bitireceğine karar verememiş. Benim bir ilkem vardır yazarken.. Nasıl bitireceğime karar verememişsem, yazı aslında bitmiş demektir. İlave edecek kelime yok demek, ondan bulamıyorum.. Dennis Kelly de öyle yapsaydı keşke..
Zayıf final, o müthiş oyunu dinamitliyor sanki..
Gene de Sondan Sonra'yı görün.. Mutlak görün.. Yılın Tiyatro olaylarından biri.. Bir de harika oyuncu tanıyacaksınız üstelik.. Ahu'yu sahnede tanıyacaksınız. Sanatın asıl olduğu yerde..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA