Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kimdir bu Yunus Akgül!..

Ağabeyimin köşesinde okuduğum halde günlerce bekledim, "Hayır ben böyle bir şey demedim" desin, en azından "Bir yanlış anlama olmuş Öcal Bey" diye açıklama göndersin..
Hayır, hazretten "Çıt" çıkmamış..
Hazret, Yunus Akgül.. Gençlik ve Spor Genel Müdürü..
"Çıt" çıkarmaması gereken şeyleri iyi biliyor..
"Başbakanın emri ile, basketbol milli takımına prim olarak, 28.5 milyon lira gönderdiniz. Bu primler nasıl dağıtıldı?. Aylardır, Turgay Demirel'den açıklama bekledik. Yapmadı. Söylentiler aldı yürüdü. Başbakanın emri ile verilen paranın kimlere nasıl dağıtıldığı konusundaki dedikodular iğrenç boyutlara ulaştı. Demirel susmakta ısrar ediyor. Ama halkın, yani bizim paramızı veren sizsiniz.. Siz açıklayın" dedik.. Akgül'den ses gelmedi. On defa sorduk. On defa ses gelmedi..
Yahu "Halkın 28.5 milyon lirası iç mi edildi" sorusuna, devlet yanıt vermez mi?. Bu para basketçilere imza karşılığı verildiyse, niye saklanıyor, belgeler, imzalı makbuzlar ortaya neden konmuyor?. Neden utanıyorsunuz?. Bu "Ölüm" sessizliği, dedikoducuların ekmeğine yağ sürüyor. Bunu bile bile susuyor, devletin Genel Müdürü.. Benim vergilerimle maaş alıyor. Benim vergilerimi dağıtıyor. Kime dağıttığını saklıyor..
Neden?.
Çünkü, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel kankası.. Birlikte Los Angeles gezileri yaptılar. Disneyland'de Karaip Korsanları'na da gitmişler midir acaba?. Şu günlerde çok moda ya?..
Efendim, Basketbol Federasyonu Başkanını böyle ölesiye himayesine alan Genel Müdür, durup dururken, Futbol Federasyonu'na kusmuş. Ağbimin köşesinde okuduğum o..
"Sporda şiddet yasasını biz hazırladık. Bursa'ya verilen ceza bu yasanın neresinde" demiş, pattadanak..
Yahu, fıkradaki gibi.. Neresini düzelteyim..
Bir defa Futbolda Şiddet Yasası çıktıysa, bu sezona yetiştiyse, teşekkür edeceğimiz kişi Mahmut Özgener.. Meclis tam da seçim havasına girmişken, yasanın araya sıkıştırılması, gündeme alınması, kabul edilmesi, hatta Köşk'te onaylanıp, Resmi Gazete'de yayınlanması için nasıl "Birebir" çalıştığını en iyi ben biliyorum. Kaç kez Ankara'ya gitti, kimlerle konuştu, ben biliyorum..
İkincisi..
Bursa'ya ceza, Futbolda Şiddet Yasası'na göre değil, Futbol Federasyonu Disiplin Yönetmeliklerine göre verildi. Şimdi genel müdürün o yasa ile, yasal hiç bir ilgisi olmayan bir karar için "Bu ceza yasa dışı" diyerek Federasyonu itham etmesinin altında yatan ne, o zaman?. Kimlerden emir alıyor Akgül?. Kime hizmet etmeye çalışıyor?.
Üçüncüsü..
Burada hazrete biraz ders vermem gerek..
"Yasanın neresinde var" diyen hazrete..
"Kanunların ruhu" diye bir şey vardır, Sayın Bayım..
Kanunların ruhu..
O yasanın, yazılı satırlarını değil, özünü, gereğini, amacını anlatır.. Kanunların ruhu nedir, bilmek için hukuk okumak yetmez.. Ötesine geçmek gerek.. Üst düzey eğitim, üst düzey beyin gerek..
Futbolda Şiddet Yasası'nın ruhu nedir, hiç düşündünüz mü Bayım?. O yasaya neden gerek görüldü, niçin çıkarıldı?. Amacı neydi?.
Şimdi ortada böyle bir yasayı gerektiren koşullar varken, Kanun Koyucu, "Mevcut yönetmelikler şiddeti durdurmaya yetmiyor. Bize daha sert yasa lazım" derken, bu yasanın çıkmasını sağlayan federasyonun, kendisinde zaten var olan yönetmelik cezalarını uygulamaması söz konusu olabilir mi?.
Adama "Sen elindeki yönetmeliği uygulamıyorsun, ne yüzle ilave cezalar istiyorsun" demezler mi?.
Futbolda Şiddet Yasası'nın sizin sorduğunuz, yazılı maddeleri değil Bayım, "Ruhu", Federasyonu, mevcut yönetmeliği uygulamaya adeta mecbur ediyor.. Ruhu!..
Bilmem anlayabildiniz mi?.
Aklınız ermediyse, lütfen bir usta hukukçuya gidin elinizde bu yazı ile, ve "Bu Hıncal Uluç ne demek istiyor" diye sorun, size anlatır!..
Bay Akgül,
Turgay Demirel'i korumak için, devletin, yani halkın 28.5 milyon lirasının hesabını vermekten aylardır kaçıyorsunuz. Buna karşılık, durup dururken Mahmut Özgener'i harcamak için, ortaya fırlıyor, ipe sapa gelmez, akla, mantığa sığmaz laflar ediyorsunuz.
Neden?.
Ben biliyorum da, siz açıklamaya cesaret eder misiniz acaba, diye soruyorum..
Yoksa gene susmayı mı tercih edeceksiniz?. 28.5 milyon lira için sustuğunuz gibi?.
O paranın hesabını siz ve Turgay Beyler vereceksiniz Bay Akgül.. Kaçışınız yok..
Söz konusu olan "Allahın kuruşu" değil, halkın 28.5 milyon lirasıdır, çünkü..
Tamam mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA