Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sevgililer Günü'nün keyfini çıkarın..

"Ben böyle günlere karşıyım.. İnsan annesini, babasını, sevgilisini senede bir gün mü sever?.."
Desinler.. "Bunlar kapitalist dünyanın icadı.. Maksat satış olsun.."
Desinler.. "Bu Hıristiyan geleneği, bize uymaz.."
Desinler.. İsteyen istediğini desin.. Hepsine saygım var.. Benim sözüm salıyı, yani öbür günü kutlamaya hazırlananlara.. Aldırmayın.. Sevgililer Günü'nü keyfinizce yaşayın..
Çünkü mesele, bir şeyi, bir tek gün sevmek değil. Her gün sevdiğiniz, değer verdiğiniz, taptığınız bir şeye senede bir gün "Özel" davranmak.. O bahane ile sevginizi bir kez daha hatırlatmak.. Kime zararı var "Seni çok seviyorum" demenin. Bir kere daha demenin..
Kapitalizmin icadı.. Öyle olsun.. O hediye diye yaptığınız alışveriş, o gece için özel harcamalarınız, dışarı çıkmalarınız, hesaplar ödemeniz, kime yarıyor?. Ülke ekonomisine.. Kime yarıyor?. Tezgahtara, garsona, çalışana.. Benim maaşım bile Sevgililer Günü'nden çıktı bu ay.. 14 şubat için gazeteme verilen reklamlardan.. Ekonomide hareketlilik ülkenin yararınadır unutmayın.. O aldığınız güller Antalya'da kaç aileyi, onları İstanbul'a taşıyan kaç kamyoncuyu, kaç hamalı, gülü o güzel bukete çeviren kaç çiçekçi çırağının gününü aydınlatıyor hiç düşündünüz mü?. Antalya'da yetişip sevgilinizin eline varana kadar kaç ailenin ekmeği oluyor o tek gül?.. Bundan daha güzel ne olabilir?.
Sevgililer Günü Hıristiyan geleneği falan değil. Dini Avrupa'da yayanlar, işlerini kolaylaştırmak için, yerel, yaygın gelenekleri de, isim uydurup içlerine almışlar.. Yani temelinde bir "İnsan Bayramı" var, din değil..
Sevgililer Günü'nü yaşamak istemeyen kendi bilir.. Ama "Siz" istiyorsanız, tadını sonuna dek çıkarın.. Hediye mi?.
Geleneksel hediye.. Üzerine sevgi sözleri yazılmış bir kart.. Bir çikolata kutusuna eklenebilir. Ya da bir, tek bir güle.. Hepsi o.. Geleneksel Sevgililer Günü o kadarcık.. Ondan ötesi keyfinize kalmış..
Benim tavsiyem, plak.. Yeni çıkmış, tam da "Sevgili için.." CD'ler var.. "L'amour en Paris.." Fransız şansonlarının en güzelleri.. Yves Montant, Edith Piaf, Charles Aznavour, Dalida, Jaques Brel, George Moustaki.. Daha neler neler..
"Gold of Naples.." 3 CD'lik muhteşem bir set.. Bu defa en güzel napolitenler.. O Sole Mio ile başlayıp Santa Lucia ile biten.. Bizden de var tabii..
"Aşkın Son Şarkıları.." 6 CD'lik bir set de bu.. Sezen, Nükhet, Sertap, Ferhat Göçer, Ajda, Nilüfer, Kenan, Alpay, Mazhar, Fuat, Özkan, İlhan Şeşen, Coşkun Demir, Ömür Göksel, Gönül Yazar, Enbe.. Ve aklınıza ne gelirse.. Tam 75 aşk şarkısı..
Ve de Özgür Kıyat.. "Brass Bu İşleri.."
Nefesli sazlar eşliğinde türkülerimiz.. Leblebi ve Deriko ile başlıyor.. Tam şenlik CD'si.. Bir de söz müzik Kıyat'ın bugüne özel şarkı var içinde.. Love Rule the world.. Aşk dünyayı yönetir!..
Yönetmez mi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA