Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Soğukkanlı olmak lazım!..

Gün soğukkanlı olma günü.. Bu ülkede İçişleri Bakanı'nın haberinin olmadığı bir polisiye olay cereyan ediyorsa, olup biteni şu anda, birkaç kişi dışında kimse bilmiyor demektir.
İç yüzünü, aslını kimsenin bilmediği bir olay hakkında fikir yürütmek, ya amigoluktur, ki böyle yazarlarımız var, ya da spekülasyon yapmaktır.
Oysa ülkemiz fevkalade kritik günler yaşıyor. Böyle anlarda tahmine, dedikodulara dayalı fikirler yürütmek, ortalığı iyice bulandırmaktan başka işe yaramaz. Bulanık ortam da kime yarar, söylemeye gerek yok.
Kaldı ki, ortada başlayan bir hukuki süreç, hele hakkında geçin yorum yapmayı, aslında haber yapmayı bile yasaklayan yasalar var.
Gene ayni savcının yürüttüğü Ergenekon soruşturması başladığında da bunları söylemiş, yazmış ve "Hükümler kesinleşene kadar esas hakkında yorum yapamam" demiştim. Yapanları, ortada kesin bir yargı kararı yokken Silivri'de yatanları mahkum edenleri, şiddetle eleştirmiştim.
O konularda ısrarlı tezim esas değil, usul üzerineydi. Tutukluluk kararlarının çok kolay alınmaması, kamuoyunu ikna edecek somut sebepler gösterilmesi, o hallerde bile tutukluluk sürelerinin uzayıp, mahkumiyete dönüşmemesi şeklindeydi. Anayasa Mahkemesi de sonunda ayni kararı açıkladı, zaten.
Bugün tutumum farklı değil..
Ortalığı karıştırmadan, tahriklere kapılmadan ve özellikle tahrikçilik yapmadan, hukuksal sürecin gelişmesini beklemek ve yapılacak açıklamaları dikkatle izlemek.
Neyin ne olduğunu tümüyle öğrendiğimiz gün, yasaların izin verdiği ölçüde ve çerçevede konuşuruz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA