Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Aziz Yıldırım, operasyonun yapılacağını önceden biliyor muydu?

Pazar sabahı futbolda yaşanan depremin yankıları kamuoyunu sallarken aradı avukat olan arkadaşım.
Önce, "Sana çok önemli bir bilgi vereceğim. Aziz Yıldırım bu operasyonun yapılacağını çok önceden biliyordu. Operasyon dursun diye de bayağı bir uğraştı ama başarılı olamadı! Durduramadı yani" dedi. Söylediklerinin bende yarattığı şaşkınlığı, "Nereden çıktı şimdi bu?" şeklinde sual yönelteceğimi bileceği için de lafı uzatmadan noktayı koydu:
"Biliyordu. Biliyordu ki, Aziz Yıldırım 15 Haziran akşamı saat 17.00 civarında yanında iki FB'li yöneticiyle İstanbul'daki Sultanahmet Adliyesi'ndeydi. Rastlantı işte. Benim de işim uzamıştı o gün. Yıldırım'ı o saatte yani adliyenin kapanış saatinde Başsavcılığın bulunduğu katta görünce şaşırmıştım. Çok tuhaf gelmişti bu ziyaret. O nedenle de sırf kendi merakımı gidermek için takibe almıştım. Sanki randevusuz bir görüşmeydi. Son dakika gelişen bir talepti! Dakikalarca beklediler kapıda. Görevli personel taleplerine ancak 15 dakika sonra olumlu cevap verdi. Bunun üzerine onlar da başsavcı vekillerinin bulunduğu bölüme doğru gittiler. Ve şike soruşturması için ilk düğmeye basan, ancak görev yeri değişince, operasyonu özel yetkili savcı Mehmet Berk'e devreden başsavcı vekili Zekeriya Öz'le görüştüler. 1 saat kadar kaldılar odada. Onlar içerideyken ben de oyalandım kendime bir bahane bulup. Ve saat tam 18'de çıktılar odadan. Sonra da arkalarına bile bakmadan koşarcasına merdivenlerden inerek ayrıldılar adliyeden!" '

Takla atmaya geldim!'

Avukat arkadaşımın söyledikleri oldukça ilginçti ancak teyidini almak lazımdı. Öyle ya! Ya Aziz Yıldırım ve yanındakiler başka bir dava için Sultanahmet Adliyesi'ne gitmişse... Hemen Sultanahmet Adliyesi'nde görevli bir haber kaynağımı aradım. Durumu anlattım. "Aziz Yıldırım'ın o gün 4. Sulh Ceza'da tanık olarak bir duruşmaya katıldığını biliyorduk ama Zekeriya Öz'le görüştüğünü bilmiyorduk! Bu çok enteresan gerçekten!" dedi.
Gerçekten de ilginç değil mi?
Yıldırım bir duruşmaya tanık sıfatıyla katılmak üzere Sultanahmet Adliyesi'ne gidiyor. Katılıyor. Duruşma bitiyor ve ancak adliye kapandıktan sonra Ergenekon Davası'nın bir numaralı savcısı olan ve bu operasyonun başlaması için düğmeye basan Başsavcı vekili Zekeriya Öz'le 1 saat görüşüyor.
Adliye çıkışında kendisini bekleyen ve "Niye geldiniz?" diye soran gazetecilere ise asabi bir tavırla ve oldukça manidar bir karşılık veriyor:
"Takla atmaya geldim!"
Ancak ortaya çıkan manzaradan anladığımız kadarıyla Aziz Yıldırım takla atma işinde pek başarılı olamamış.
Belli ki operasyon için düğmeye ilk basan Zekeriya Öz'den beklediği ilgiyi görememiş.
Ne diyelim...
Geçmiş olsun...
Allah bir an evvel üzerine atılan bu suçlamalardan onu kurtarmayı nasip etsin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA