Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Paralel CHP

Cemaat'in Alevilere olan özel ilgisine dair iki gündür kaleme aldığım yazılara yarın yapılacak CHP olağanüstü kurultayı nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. Çünkü kulisleri önceden paylaşmak istedim sizlerle.
Aylar öncesinde Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül'e MYK sözü verdiğini ilk kez benden duymuştunuz. O sözün gereğini yapmasını isteyen Sarıgül, Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin'siz bir MYK'da yer alacağının sözünü almış, hemen arkasından Kılıçdaroğlu ile Sarıgül'ün el ele pozları basına servis edilmişti.
Sarıgül ile Tekin'in sohbet ederken gülüşmelerinin yer aldığı fotoğrafı Tekin'in Instagram hesabından paylaşmasını "aralarında sorun yok" diye pazarlayan gazeteciler, CHP'yi iyi bildiğini iddia ettiklerinde pek güldüm. "El mi yaman, bey mi yaman" karesinden ibaretti çünkü o fotoğraf.
Nasıl mı? Şöyle: Tekin, Sarıgül'ün hamlesini gördü ve kendi hamlesini yaptı. Kemal Bey'i Sarıgül'ün MYK'ya girmemesi için ikna etti. Üstelik Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu'nun "anahtar"ına yerleştirmek istediği isimler konusunda bile Kılıçdaroğlu'nu ikna etmiş durumda.
Kılıçdaroğlu'nun listesine gelince...
Herkesi şaşırtacak bir liste hazırladığını belirtebilirim. Listeyi birebir olarak bir MYK üyesinden gördüm. CHP'de ismi duyulmamış pek çok ismin yer aldığı hepimizin malumu olduğundan, sadece aklımda kalan isimleri paylaşacağım sizinle.
Mevcut MYK'dan Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu PM'de kesinlikle yer alacak. Milletvekilleri pek de umduğunu bulamayacak ama. Verilen sözlerin tutulmadığını gören milletvekilleri, aldıkları telefonlara pek sinirleniyorlarmış. Listelerde Sarıgül'ün adı yoktu. Kılıçdaroğlu'nun adaylaşması için birebir imza getiren milletvekilleri Aydın Ayaydın, Sinan Aygün, Özgür Özel, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal anahtar listede yerlerini aldı.
Ergenekon'dan tutuklu yargılanan milletvekillerinin yanı sıra partiye yeni üye olan Tuncay Özkan'a da listesinde yer veren Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan Oğuz Kaan Salıcı'nın adını göremedim ama belki diğer il başkanlarından listede yer bulanlar vardır.
Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, cemaate yakınlığı ile bilinen Muhammet Çakmak'ın yerini koruması ve paralel yapıya hizmet ettiğini çok iyi bildiğim 10 ismin Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alması CHP'nin yeni dönemde 'Paralel CHP' olarak mevcudiyetini sürdüreceğinin resmi. "CHP vakfa dönüşsün artık, tarihi misyonunu yerine getiremiyor" derken bana kızan partililer, listeyi gözleriyle gördüklerinde, sakalsız ve çetesi tarafından nasıl yönlendirildiklerini çok iyi anlayacaklar.
Parti dışından isimlere yoğun şekilde yer veren Kılıçdaroğlu, sola açılma politikasında Mehmet Bekaroğlu'nu ve Efkan Bolaç'ı aynı anda listeye sokmayı da başarmış. Bora Gezmiş ve Yaşar Seyman da listede yer alan aklımda kalan isimlerden.
Gelelim Muharrem İnce'nin listesine...
İnce'nin avantajı delegeye sürekli vaatlerde bulunmasında saklı. Bir de örgütlerde gittiği her yerde "bende ithal aday olmayacak" diyor. Verilen sözlerin tutulmadığını gören delegenin kafası karışmış. Genel Başkanlık yarışında bir heyecan olmazsa dahi PM yarışında olacak gibi duruyor. PM yarışının kurultayın ikinci günü gerçekleşecek olması da İnce'nin dezavantajlarından.
Yakın isimlerden öğrendiğime göre, anahtar listesinde Emine Ülker Tarhan'a, Dilek Akagün Yılmaz'a, Hasan Ören'e, Tanju Özcan'a yer verecek olan İnce, Bursa'dan Özlem Aydın, Diyarbakır'dan ve Şırnak'tan delegasyondan birkaç isme listesinde kesin olarak yer verecek. "Ben ithal isimlerle yola çıkmam" diyen İnce, gerekli imzayı iki gün içinde topladığından hiçbir delegeden imza istemiyor, sadece oy istiyormuş.
Bakalım kurultaydaki "olağanüstü liste savaşlarının" galibi kim olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA