Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan Türkiye'nin ilk ekolojik stadında, çimlerin serimine başlandı.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stadyumdaki çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığını söyledi.
Çimlerin serilmeye başlandığını ve hafta sonu bu işlemin tamamlanacağını belirten Kılıç, "Müteahhit firma yıl sonuna bitirmeyi hedefliyor. Bundan sonra asıl önemli olan çimlerin kökleşmesi. Artık 2016-2017 sezonunda açılışını yapacağız. Hem işçiliği hem projesi hem de seyir zevkiyle mükemmel bir stadyum oldu" dedi.
"Ayrıca yine yağmur ve kar sularının toplanıp kullanma suyu olarak yararlanılabileceği yine enerjisinin bir kısmını üretecek bir stadyum."
"Güzel bir stat oldu, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Geçmişte bunlar bizim için hayaldi. Ben de eskiden futbol oynadım ama çim sahayı göremedik. Böyle standardı yüksek stadyumlar görmedik. Gurur duyuyoruz, inşallah yeni sezonda stadyumu doldururuz diye ümit ediyorum."
Stadyumun zeminine serilen çimin kökleşmesinin zaman aldığını ve bu yüzden sıkıntı yaşamama adına gelecek sezona açılmasını planladıklarını anlatan Kılıç, güneş enerjisinin azalması nedeniyle çimin bakımının zorlaşacağını belirtti.
Kılıç, her türlü eksiği giderilmiş dört dörtlük bir stadyum ve spor kompleksini Sivas halkının hizmetine sunmayı arzuladıklarını anlatarak, "Sivasspor karşılaşmalarını 4 Eylül Stadyumu'nda oynuyor. Oranın zemini Türkiye'nin en güzel zeminlerinden bir tanesi, hiç bir sıkıntımız yok. Bir acelemiz de yok, her şeyinin dört dörtlük tamamlanmasının ardından stadyumun açılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
Stadyumun etrafındaki çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kılıç, alanda stadyumun yanı sıra birçok spor tesisinin bulunduğunu söyledi.
Bölgede 5 bin 500 kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve diğer spor tesislerinin inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Kılıç, "Burası güzel bir spor kompleksi olacak. Sivas'ın 50 yılık spor altyapı problemi çözülmüş olacak" ifadelerini kullandı.