Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Futbolculara kamera takılsın

Teknoloji, sporla iç içe geçiyor. Basketbol hakemleri, tartışmalı pozisyonları anında monitörden izleyip kararlarını öyle veriyorlar.
Tenis maçlarında itiraz edilen pozisyonlar, bir bilgisayar programı sayesinde yeniden değerlendirilip topun içeriye mi, dışarıya mı düştüğü görüntülü olarak anında tespit ediliyor.
Futbolda da gol çizgisi programı ve rejiden hakem kulaklığına gönderilen mesajlarla pozisyonlar daha adaletli değerlendiriliyor.
Madem dijital teknoloji ile spor bu denli kol kola girdi, o zaman bunu 'görselliğe' de taşımak lazım.
Önerim şu: Sahada mücadele eden her futbolcunun yakasına bir minik kamera konulsun. (Teknoloji o kadar gelişti ki, futbolcuların sağlığını tehlikeye düşürmeyecek mercimek tanesi büyüklüğündeki vericili kameralar rahatlıkla kullanılabilir.) Peki bu kameralar ne işe yarayacak?
Bizi, sahanın tam orta yerine taşıyacak. Bir santraforun, attığı kafa golünde topla nasıl buluştuğunu onun gözüyle göreceğiz.
Penaltı kurtaran kalecinin topa nasıl hareketlendiğini, savunma oyuncusunun, forveti nasıl çelmelediğini 'ilk elden' gözlemleyeceğiz.
Bunun futbola nasıl bir seyir zevki katacağını düşünebiliyor musunuz?
Bilmem bu önerim, dikkate değer bulunur mu?
Ama eğer gün gelip de hayata geçecek olursa, futbolcu kardeşlerimi şimdiden uyarmak isterim: Maç bitip de gece âlemlere akarken, kameralarınızı çıkarmayı unutmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA