F.Bahçe'de 26 sayı ile direnen Quigley ile 30 sayı atan yıldızı McBride'ın düellosundan kazançlı çıkan YDÜ, Cuma günü 3. maçı da kazanırsa şampiyon olacak
Bu sezon Türkiye Kupası ve EuroCup'ı müzesine götüren Yakın Doğu Üniversitesi sezonunu taçlandırmaya çok yakın. Final serisindeki ilk maçı 78-70 kazanan YDÜ, Fenerbahçe'yi dün de 73-67 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti. Yakın Doğu Üniversitesi, 13. dakikada 17 sayılık (32-15) farka ulaşsa da Fenerbahçe Quigley'in harika oyunuyla maça ortak olmayı başardı ve son 10 dakikaya 55-55 girildi. Son periyotta McBride ve Vandersloot'un etkili performansıyla kontrolü tekrar ele alan YDÜ, son 1 dakikaya 72-65 üstün girdiği mücadeleyi 73-67 kazanmayı başardı. Üçüncü maç cuma günü F.Bahçe'nin sahasında oynanacak.
İlk maçta YDÜ Başkanı Işık Eyigüngör'e fiziksel saldırıda bulunan ve TBF'den 6 ay hak mahrumiyeti alan Fenerbahçe Başkanı Aziz, salona gelmezken, Mahmut Uslu ve Ozan Balaban yerlerini aldı. Bir ay hak mahrumiyeti cezası alan Eyigüngör ise maçı seyircilerin arasında izledi.
'ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJ'
Maçın ardından YDÜ Koçu Zafer Kalaycıoğlu, "Ancak bu kadar üst düzey oynanabilirdi. Seride durum 2-0 oldu ve bu çok önemli bir avantaj. Sonraki maçı da kazanıp, seriyi bitirmek istiyoruz" diye konuştu. F.Bahçe Koçu Fırat Okul ise 2-0 geriye düşmelerine karşın hedeflerinden kopmadıklarını söyledi.