Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Panik ve telaş!

Mustafa Akbaş'ın kademe hatasıyla oluşan gol pozisyonunun ardından kornerden gelen topta yine bir savunma hatası ve oyuna 1-0 geride başlayan Trabzonspor... Futbolda böylesi başlangıçlar var... Fakat golden sonra ilk yarının sonuna kadar şuursuz bir baskı kurmaya çalışan bir takım vardı sahada...
Aşırı telaş ve panik sonucu özellikle top üçüncü bölgeye geldiği zaman yanlış tercihler ve pas hataları öne çıktı.
Antalyaspor'da savunmanın göbeğinde iki uzun oyuncusu var... Böyle bir takıma karşı her iki kenardan geliştirilen ataklarda ceza alanı içinde N'Doye'dan başka oyuncu yokken yüksek toplar kullanmanın mantığı nedir? Girilen gol pozisyonlarında her zaman olduğu gibi beceri noksanlığı var. Benim hala anlayamadığım bir başka konu ise Mehmet Ekici'nin kaleden bu kadar neden uzakta olduğu...
İkinci yarı tempoyu artırarak pres yapıp, oyunu çabuk ve kenarlara oynama düşüncesinin yerine yüksek toplarla rakip karşısında pozisyon bulmaya çalışmak dünkü maçın sonucunu tayin eden en büyük yanlıştı. Duran toplar dışında hücumda pozitif hiçbir atak girişimi yoktu. Topu ayağına alan herkes top sürmeden pas vermediği için rakip kendi alanını çok iyi savundu.

PENALTI KARARI YANLIŞTI
Trabzonspor'da sezon başından beri oyuncu kalitesinin istenilen düzeyde olmadığını vurguladık. Bu gerçek tüm çıplaklığıyla dün bir kez daha ortaya çıktı. Şu an gelinen nokta Trabzonspor için tehlike çanlarının çalmaya başladığı bir durum... Ligdeki bulunduğu yer ne yazık ki bu takımın tarihine hiç yakışmıyor. Avni Aker gibi nice şampiyonluklara, kupalara, tarihi başarılara şahit olmuş bir stada böyle bir yenilgiyle veda edilmemeliydi. Maçın hakeminin önemli hataları olduğu düşüncesindeyim.
İlk yarıda Mustafa Akbaş'ın vurduğu top ceza sahasında Antalyasporlu oyuncunun eli açıkken eline çarpıyor. Bana göre bu pozisyon penaltıydı. İkinci yarıda Onur Kıvrak'ın kurtardığı penaltıda Antalyasporlu oyuncuya yapılan hareket ceza sahası dışındaydı.
Penaltı kararı bu yüzden yanlıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA