Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Nihayet bankacılığı bırakıyor..

AYDIN DOĞAN

Geçen yaz Aydın Doğan'la baş başa uzun bir yemek yemiş ve hemen her konuyu konuşmuştuk. 1980'de o Milliyet'le basına girerken, ben de onun ilk başyazarı olmuştum. Yani çeyrek yüzyıllık bir hukukumuz var.
O yemekte Doğan Grubu'nun bankacılıktan çıkması gerektiğini, böylece tam bağımsızlığa sahip olunacağını söylemiştim. Aydın Doğan da Dışbank'ı sattığı gün bunun haberini İMKB'den sonra ilk bana duyuracağına söz vermişti.
Dün Borsa'dan Dışbank'a müşteri bulunduğu açıklaması yapıldı ve şirketlerin tahtası kapatıldı. Bu haberi okurken telefon çaldı ve Aydın Bey, "Mehmetçiğim galiba satış işi gerçekleşiyor" dedi.
Aydın Doğan'ı, bankacılığı kazasız belasız ve medyasına bir hasar vermeden atlattığı için kutluyorum. Doğan Medyası'nın tam bağımsızlığının, tüm medya için bir güvence olduğunu düşünüyorum. Bundan sonrası için, medyaya rekabet, özgürlük ve karşılıklı saygı ortamının egemen olacağını ümit ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA