Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yaşasın... Nihayet hoş bir gündem maddesine kavuştuk

Yaşasın... Nur topu gibi yeni bir gündem maddemiz dünyaya geldi...
Şimdi bütün ilgili tarafların bu konuda lehteki ve aleyhteki görüşlerini, en çarpıcı ve kırıcı şekilde açıklamalarını bekliyoruz.
Bu gündem maddesi "Amerika'yı Kristof Kolomb değil Müslümanlar keşfetti" iddiası üzerinde şekilleniyor.
Hepimizin de izlediği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslüman Dini Liderler Zirvesi"nin kapanış töreninde yaptığı konuşmada "Kristof Kolomb'dan 300 yıl önce ABD'yi 1178'de Müslüman denizciler keşfetti.
Kolomb bile hatıralarında Küba'daki camiden bahseder
" dedi.

Acaba ne der?

Erdoğan'ın bu sözlerine karşı ilk tepkinin yarınki CHP Grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmesini beklememiz, herhalde hatalı olmaz. CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'dan kaynaklanan her konuya balıklama atladığını düşünürsek, Erdoğan'ın "Amerika'yı Müslümanlar keşfetti" iddiası karşısında sessiz kalmasını nasıl bekleyebiliriz?
Kıtayı 1178'de Müslüman denizcilerin keşfettikleri ve Kolomb'un hatıralarında Küba'daki bir camiden söz ettiği içerikli iddialar karşısında, Kılıçdaroğlu "O cami ruhsatsız ve kaçak bir yapıydı" mı der? Ya da "Amerika'yı keşfedenler laik Müslümanlardı" mı diyebilir?

HDP'nin görüşü

Bu gündem konusunda HDP'nin ileri gelenlerinin ve ileri gidenlerinin de görüş açıklamaları kaçınılmazdır...
Bunların en ileri gidenleri "Eğer Erdoğan Havana'ya cami yaptırmayı denerse, Çözüm Süreci sona erer" benzeri şeyler söyleyebilirler.
Bu arada Paralel Yapı'nın ve CIA'nın direktifleri doğrultusunda hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hem de Türkiye'yi dış basında silkelemekle görevli olanların sessiz durmalarını da bekleyemeyiz.

Vikingler ne olacak?

Bunların özellikle İskandinav ülkelerini ve İsveç'i içeren çalışmalarında bu bölge halkına Erdoğan'ı jurnallemeleri ve "Gördünüz mü, Erdoğan Amerika kıtasını en önce Vikinglerin değil Müslümanların keşfettiğini söyleyerek, İskandinavya'nın tarihi bir başarısını gölgeliyor" şeklinde algılar oluşturmaları beklenmelidir.
Bu arada bunlardan bazıları "Amerika'yı değil ama Pensilvanya'yı biz keşfettik" diye de ortaya çıkabilirler.
Bütün bunlara karşı herhalde birileri de Erdoğan'ı desteklemek için "Zaten Niagara şelalesinin adı, suların düşerken çıkardığı gürültüyü 'Ne yaygara' diye karşılayan bir Türk'ün sözlerinden esinlenerek koyulmuştur" diyebilirler.
Bunu gibi "Amazon"un kökenini de bu nehri ilk gören bir Türk'ün "Ama ne uzun" demesine bağlayanlar da çıkabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA