Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kararı bombalar değil seçmenin oyları belirleyecek

Bazıları için siyaset etmek ne kadar kolaymış meğer... Ankara'daki patlama ertesinde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın söylediği sözleri dinlerken, siz de siyasetin bu noktaya taşınmış olmasına hayret etmediniz mi?
Baksanıza patlama karşısındaki tepkisine Demirtaş'ın... "Bizi gece gündüz izleyen devletin bunu bilemiyor olmasına imkan var mı? Mafyalaşmış, katilleşmiş, seri katil gibi bunu uygulayan bir devlet anlayışı içerisindeyiz. Bunu şok durumuyla düşünemez hale getirecekler. Zulme karşı dik duracağız. Bunu da hepsini de atlatacağız. Bu alçaklıklar sadece kirli, ortaya çıkarılmamış olaylar olarak kalmayacak."

Bazı durumlarda sessizler

PKK'nın Murat Karayılan'ın iki hafta önce Beytüşşebab'daki gelişmeler ertesinde "Ha yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" dediği zaman Demirtaş'ın bir tepki gösterdiğini hatırlayan var mı? Ya da güvenlik güçlerine kurulan pusular ertesinde gözyaşı dökenler arasında HDP'nin ileri gelenlerinin ve ileri gidenlerinin bulunduklarını hatırlıyor musunuz?

Zor bir coğrafya

Evet... Ne yazık ki bu coğrafyanın bugünleri aydınlık değil... Bağdat'tan hemen her gün gelen "Bombalı saldırı ertesinde çok sayıda insan hayatını kaybetti" içerikli haberlerin, sonunda bir gün Ankara'dan da gelebileceğini gördük... Türkiye'yi Irak'a, Suriye'ye benzetmeye çalışanların, eylemlerini Güneydoğu kentlerinden Ankara'ya taşıdıklarına tanık olduk. Gerçi 7 Haziran seçimleri öncesi HDP mitinginde patlatılan bomba da Ankara'da patlatılan bombalardan farklı nitelikte değildi... "Ölüm"ü provokasyon amacıyla kullananların nerede ne zaman eylem koyacakları kestirilemiyor...

Karar seçmenin

1 Kasım seçimlerininin ne anlama geldiğini, herhalde hepimiz daha iyi anlamaya başladık... Türkiye'nin faili meçhul cinayetlerle dolu günlere dönmesini isteyenler ve "Kürt Sorunu"nun sadece bir "Terör Sorunu" olarak görülmesini amaçlayanlar 1 Kasım seçimlerinde halk çoğunluğundan cevaplarını alacaklar. "Barış Açılımı""Öcalan sizi satıyor" diyerek sabote edenler "Oyum inadına HDP'ye" deseler de, toplumun bilinci bunları marjinal olmaya mahkum edecek.

Devlet sahipsiz değil

Devletin sahipsiz olmadığını hepimizin artık görmüş olmamız gerekiyor. Burada ülkenin yönünü bombalar değil, seçmenlerin verdiği oylar belirliyor. Ve seçim sandığından çıkacak sonuç yerine bombalara, silahlara siyasi iradelerini ipotek edenler, mutlaka hüsrana uğruyor. "Derin Devlet"le "Vesayetsiz demokrasi" arasındaki farkı görmeyenler hala eski rüyaları görseler de, Yeni Türkiye'nin gerçekleri yaşamı yönlendiriyor artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA