Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sorumsuz pompacılara katılanların sonu bellidir

Seçimden yenik olarak çıkan siyasi kadrolara yanlışlarını göstermek yerine onları alkışlayarak yanlışlarını tırmandırmaya iten kayıt dışı siyaset erbabından hesap sorulmaz. Örneğin HDP kadrolarına "Aman PKK terörü ile özdeşleşmeyin" diyecek yerde, terörü görmezden gelen ve eş başkanlarının ölçüsü kaçmış söylemlerine alkış tutanlar, şimdi arazi oldular. Bunlardan bazıları AK Parti'yi övmeye bile başladılar...

Sorumsuzluk...

Bu noktada galiba öncelikle "Sorumlu" ve "Sorumsuz" olmak arasındaki farkı yeniden hatırlamamız gerekiyor. Çünkü sorumsuz konumdaki insanların akıl öğretmeleri ve sorumluluk taşıyan insanlara "Ben olsaydım böyle yapardım" demeleri çok kolaydır.
Ortadoğu'da sık sık anlatılan bir hikâye vardır...

Kurt masalı

Bir çobanın sürüsüne kurt dadanmış. Her gece birkaç koyunu alıp götürüyormuş. Çoban köyün bilge ihtiyarına gitmiş. "Kurda karşı ne önlem alayım" diye danışmış. Bilge ihtiyar da "Sürünün etrafında ateş yak, kurt ürker" diye akıl vermiş... Bunun üzerine çoban sürünün etrafında ateş yakmış ama o gece kurt ateşin üzerinden atlayıp, iki koyun daha götürmüş.

Yeni bir tavsiye
Çoban yine bilge ihtiyara gitmiş ve sürünün etrafındaki ateşin işe yaramadığını anlatmış. Bilge ihtiyar "Madem ateş işe yaramadı, o zaman sürünün etrafını dikenli telle çevir" demiş... Çoban sürünün etrafını dikenli telle çevirmiş. Ama o gece kurt dikenli telin de üzerinden atlayıp, iki koyun daha almış sürüden.

Koyun kaldıysa
Çoban ertesi sabah yine bilge ihtiyara gitmiş ve "Ateş de, dikenli tel de işe yaramadı, şimdi ne yapayım" diye sormuş. Bu sözleri duyan bilge ihtiyar gülmüş... "Sende hâlâ koyun kaldıysa bende sana verecek sayısız tavsiye hep var olacaktır evladım" demiş.

Öcalan'ı dinleseydi...
Kısacası HDP Eş Başkanı Demirtaş CNN Türk'teki destekçileri yerine Öcalan'a kulak verseydi, partisinin alacağı sonuç herhalde farklı olurdu. Ovada siyaset yapmak yerine dağda savaşmayı yeğ tutanlara kulak vermeseydi... HDP'li belediyelerin hendek açma yöntemlerine karşı çıksaydı... Türkiye'nin bazı kentlerine "Kürt illeri" demek yerine gerçekten "Bütün Türkiye'nin partisi" olmayı deneseydi... "Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye dayıyoruz" diyen HDP'lilerin sırtlarını sıvazlamak yerine, onları akla davet etseydi...

Seçime dört yıl var

Kısacası hariçten gazel okuyan sorumsuzların ve kayıt dışı siyaset heveslilerinin pompalarına kapılıp ülke gerçeklerini de, halkın eğilimlerini de görmezden gelen kadrolar 1 Kasım seçim sonuçlarından herhalde ders almışlardır... Ama unutmayalım ki bu aldıkları dersleri uygulamaları için, bundan sonra dört yıl daha beklemeleri gerekecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA