Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erdoğan giderse Türkiye "O güzel günler"e geri döner mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) töreninde yaptığı konuşmasındaki şu cümleler, çarpıcı bir gerçeğin ifadesidir...
- Batının gazetelerinde de aynı şey var, Kandil'in tepesinde de aynı şeyler var. Ne diyorlar? "Ancak Erdoğan giderse Türkiye'ye istikrar gelir." Türkiye'yi ne kadar düşünüyorlar.
Bakıyorsunuz bazı o köşe yazarları aynı şeyi söylüyorlar, "Erdoğan giderse istikrar gelir." Erdoğan geldiği zaman Türkiye'nin hali neydi, bugün Türkiye'nin hali ne?

Belleğinizi çalıştırın
Elinizi vicdanınıza koyun ve belleğinizi çalıştırın...
21'inci yüzyıla girerken, ülkemizde neler yaşandığını hatırlayın. O günlerde "Başbakanı zehirleyip, yatağa mı düşürüyorlar" sorusu hepimizin zihnini işgal etmiyor muydu?
Veya daha öncesine yani 19 Şubat 2001 Pazartesi gününe dönelim... "

Nankör kedi" olayı

Aylardır Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında süren gerilim o gün patlama noktasına gelmişti. MGK toplantısı başlarken Sezer, Ecevit'in Devlet Denetleme Kurumu'nun çalışmalarını eleştiren sözlerinden rahatsızlığını dile getirmişti.
Sezer'in anayasal hakkını kullandığını vurgulaması üzerine dönemin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan araya girmiş ve "O anayasayı bir de biz görelim, anlayalım" demişti.
Sezer, Özkan'ın bu sözüne sinirlenince elinde tuttuğu anayasa kitabını, Ecevit ve Özkan'ın önüne fırlatmıştı.
Bunun üzerine Sezer'i Köşk'e kendilerinin çıkardığını hatırlatan Hüsamettin Özkan'ın Cumhurbaşkanı'na "Nankör kedi" diye bağırması siyaset tarihimize geçmedi mi?

Kriz patlıyor
Toplantı ertesinde Başbakan Bülent Ecevit kameraların karşısına geçti ve Cumhurbaşkanı Sezer'in bu tavrının "Terbiye dışı bir üslupla" olduğunu söyledi. "Bu bir devlet krizidir" dedikten sonra Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden biri patladı.
Borsa çöktü, repo faizleri yüzde 7 bin 500'e fırladı.
Merkez Bankası'ndan yaklaşık 7.6 milyar dolarlık döviz çıkışı oldu. Kriz öncesi 670 bin TL olan dolar 1 milyon 161 bin TL'ye tırmandı.
2000 yılında 1 milyon 452 bin olan işsiz sayısı, 2 milyon 412 bine yükseldi.
41 bankaya el koyuldu.
Amerika'dan gelen Kemal Derviş, Devlet Bakanı olarak ekonominin başına geçti.
Belleğinizi biraz daha çalıştırırsanız, Erdoğan'ın Başbakan olmasından önceki Türkiye'de yaşananları hatırlayabilirsiniz... Yani arada bir belleği çalıştırmakta sayılamayacak kadar çok yarar vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA