Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Manşetimiz

BUGÜNKÜ manşetimiz, alkışlanacak bir haber takibi ve sıcak, iyi habercilik örneği. Haber müdürümüz sevgili İlker Çoban'ın ısrarlı takibi, muhabirimiz Ceyhan Torlak'ın haberi koklayan sezgi ve çalışkanlığı, ortaya içimizi burkan bir haber öyküsünü çıkardı. "Dişe Dokunur Delil" başlığıyla sunduğumuz bu haber, tek suçu yolun karşısına geçmeye çalışmak olan talihsiz bir kadının ölümüyle sonuçlanan trajik kazayı aktarıyor.
Ama bu kaza tablosunda, zavallı kadını bir hastaneye götürmek yerine, olay noktasından kaçan 'utanılacak insanlık görüntüsü' de var. Jandarmanın kazanın iki gün sonrasına kadar iz sürüp, küçük bir tampon parçasından yola çıkarak, olayı başarıyla çözme hırsı var.
Kadına çarptıktan sonra, kaza yerinden kaçan kişi bulunuyor. Ama Agatha Christie ünlü polisiye romanlarındaki gibi, ciddi bir 'delil'e ihtiyaç var. Sonuçta çarpan araçta, hava panelinden çıkan kadının 'dişi', olayı çözüyor. Kaza tablosu, insanlık açısından üzücü; ama jandarmanın iz sürmesi ve bu izi bulan habercilik başarılı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA