Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Genelev övgüsüne gerek var mı?

Bugün yine köşemizin dilek ve şikayetler kutusunu açıyoruz. Yani söz sırası kumandanın gerçek sahiplerinde; okurlarımızda...
Murat imzasıyla elektronik posta gönderen okurumuz, Akasya Durağı dizisinin 28 Mayıs tarihinde yayınlanan bölümünden rahatsızlık duymuş.
İşte okurumuzun samimi duygu ve düşünceleri:
"Merhaba Yüksel Bey, yazılarınızı her gün büyük bir beğeniyle takip ediyorum. TV dizilerindeki çarpıklıklarını köşenizde yazdıktan sonra; söz konusu dizi yapımcılarının eleştirilerinizi dikkate aldıklarını görünce, ben de ailece izlediğimiz Akasya Durağı'yla ilgili bir rahatsızlığımı belirtmek istiyorum.
Yüksel Bey, bu dizi, aile dizisi kategorisinde yayınlanıyor ama buna rağmen son aylarda iyice raydan çıktı. Mesela 28 Mayıs tarihli bölümde yaşananlar:
Dizinin önemli karakterlerinden Osman Ağa'nın eşi Safiye'nin akrabası olan güzel kız otogara gelir ve Safiye'yi kendisini alması için bekler. Ancak ondan önce randevuevi görevlisi (tuzağa düşürme görevlisi) bir adam, kızı kandırarak randevuevine götürür ve onu, oranın patroniçesi ile tanıştırır. Ona bir yere gidemeyeceğini, aklını kullanması gerektiğini ve erkeklere cilve yaparak zengin olabileceğini söylerler. (Sanki iyi bir şeymiş gibi randevuevini övüyorlar!)
Bu diziyi 8 yaşındaki oğlum da izliyor. Dün bana "Baba randevuevi nedir?" deyince, ne yapacağımı şaşırdım. "Bundan böyle bu dizi sana yasak oğlum" dedim.
Yüksel Bey başka çare bırakmadılar ki! Bu ilk örnek değil... Edep bozucu bir çok bölümü var. Bu çağrımı umarım dizinin yapımcısı da dikkate alır. Ya 13 yaş ve üzeri olsun ya da diziyi düzeltsinler. Böyle bir diziye aile dizisi denilebilir mi?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA