Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yabancılar da hata yapar

Hep yerli dizilerdeki hataları konu edecek değiliz ya? Okurumuz Neslihan Şenel, bu kez Amerikalı senarist ve yönetmeni sobelemiş:
"Sayın Yüksel Aytuğ, yazılarınızı büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Özellikle temiz yayıncılık konusundaki duyarlılığınızı takdir ediyorum. Zaman zaman köşenizde yer alan, okuyucuların yakaladığı dizi hataları da ilgimi çekiyor.
Size yabancı bir dizide yakaladığım bilimsel hatadan söz etmek istiyorum. Söz konusu yapım, Dizimax'ta yayınlanan NCIS.
Dizinin geçen hafta yayınlanan Masquerade adını taşıyan bölümünde; ekip, bomba yapmak amacıyla radyoaktif madde çalan teröristlerin peşine düştü. Teröristlerden birinin izini sürerken, bir diş kliniğine gittiler ve kliniğin sahibi bir hafta önce bütün röntgen cihazlarının çalındığını, üstelik bunların son teknoloji kobalt cihazları olduğunu söyledi.
Oysa ki, diş hekimliğindeki röntgen cihazlarında kobalt kullanılmaz. Kobalt, radyoterapi cihazlarında gama ışını elde etmek için kullanılır. Diş hekimliğinde ise, elektrik akımı ile çalışan, X-ışını üreten cihazlar kullanılır. Bu konunun, dizinin takipçilerinin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA