Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dinlemeye Polat önlemi

Daha önce görüntülü telefonların ilk kez kullanıldığı Kurtlar Vadisi bu hafta yeni bir teknolojik sıçramaya evsahipliği yaptı.
Polat, Abdülhey ile telefonda konuşup Başbakan'ın özel programını öğrenmek istedi. Zira Ersoy Ulubey, Başbakan ve ailesine suikast planları yapıyordu. Polat, Abdülhey'i aradı ve dedi ki, "Rahat konuşmak için telefonu kripto koduna getir"... Abdülhey elindeki telefonun önce 3 no'lu tuşuna bastı. Sonra reddetme/geri çevirme tuşunun yanında, üzerinde küçük bir üçgen bulunan tuşa dokundu ve telefonun ekranında "Initilaizing crypto" yazdı. Daha sonra kahramanlarımız dinlenilme kaygısı taşımadan rahat rahat konuşmaya devam ettiler.
Peki böyle bir teknoloji var mı? Evet, var. Dünyada bu sisteme sahip özel telefon ve GSM operatörleri bulunuyor. Ama Türkiye'de bu tür telefon ve şebekelerin kullanılmasının yasak olduğunu duydum. Niye acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA