Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Son kale düşüyor mu?

TRT Haber kuyuya bir taş attı, şimdi kimseler çıkaramıyor. Cumartesi TRT Haber kanalının "Flaş... Flaş..." olarak duyurduğu ve ekranda yaklaşık 10 dakika yer alan haberde, PKK'nın ikinci adamı Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı ifade ediliyordu. O anda çarşı karıştı. Haber merkezlerine ve diplomasiye bir panik havası hakim oldu. Bilgi teyit edilemeyince TRT, haberini yayından kaldırdı.
Daha sonra Dışişleri Bakanı da dahil olmak üzere devletin üst düzeyinden konuyla ilgili doğrulayıcı hiçbir bilgi gelmedi. Tartışma ve belirsizlik ben bu satırları kaleme aldığım dakikalarda da sürüyordu.
TRT'nin haber kanalının, sığ reyting kayalıklarına balıklama dalıp söylentiden ibaret ve teyit edilmemiş duyumları 'son dakika haberi' olarak yayınlaması üzücü. Zira eskilerin deyimiyle TRT'nin 'ajansı' yani haber bülteni, bir mihenk taşı, doğrulama için bir referans noktasıydı. Eskiden "TRT verdiğine göre haber doğrudur" denilirdi. Çetin reyting koşullarının ve acımasız rekabetin, son kale TRT'yi bile düşürmesi pek üzücü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA