Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşekkürler Galatasaray

Fenerbahçe'ye gönül vermiş biri olarak bu başlığı atmakta bir an bile tereddüt etmedim. Sarı-kırmızılılar bu yıl hem lig, hem de kupa şampiyonu oldu. Ama sadece kendi taraftarlarının değil, tüm futbolseverlerin (hatta sevmeyenlerin) gönlünü fethetmesini sağlayan olay, bunların ardından geldi.
Galatasaray Kulübü tek kelime ile enfes bir trafik klibi hazırlatmış. Sarı-kırmızılıların bahtsız futbolcusu Emre Akbaba (uzun bir sakatlık döneminin ardından çıktığı maçta ayağı kırılmıştı) spor otomobiliyle orman yolunda hızla gidiyor. Bir yandan da gözü, elindeki cep telefonunda. O sırada ıssız yolda bekleyen kasketli, atkılı bir adamı fark ediyor. Önünde durup "Gideceğiniz yere bırakayım isterseniz" diyor. Adam, otomobile biniyor. Emre'nin cep telefonunu bir an bile elinden düşürmediğini görünce, "Başarılarınızla insanları daha çook sevindireceksiniz. Ama bunu sevenlerinizin elinden almayın. Gözünüzü bir an bile yoldan ayırmayın" diyor. Emre, tavsiyeye uyup telefonu bırakıyor. O anda, virajın ardında yolu boydan boya kapatan kamyonu fark edip frene basıyor. Araç güçlükle duruyor. Çevreden yetişenler, Emre'ye "Geçmiş olsun" derken, milli futbolcunun gözü, boş yolcu koltuğuna ilişiyor. Aracına binen adamın nerede olduğunu merak ederken, uzakta kasketini ve atkısını çıkartmış halde duran Metin Oktay'ı tanıyor...
(Malum, Türk futbolunun taçsız kralı, 1991 yılında o zamanki adıyla Boğaziçi Köprüsü'nün çıkışında aracıyla kaza yaparak yaşamını yitirmişti)
Bana göre ülkemizin en etkili sivil toplum kuruluşları, futbol kulüpleridir. Zaman zaman sosyal sorumluluk projelerinin altına imza attıkları da görülür. Ama bugüne kadar bu kadar etkili bir mesajı, kalplere, ruhlara bu denli incelikle kazıdıkları vaki olmamıştı. Düşünen, uygulayan herkesi gönülden kutluyorum. Şimdi sıra Fenerbahçe'de, Beşiktaş'ta, Trabzonspor'da ve diğerlerinde... Öyle bir kampanya ile bu yeni rekabete katılmalılar ki, bizlere o klibi unutturmalılar. Maça, ellerine zorla tutuşturulan ve üzerinde klişe sloganlar yazan beylik pankartlarla çıkmak artık kimseye yetmemeli...
Allah, herkesin sağ salim evine ve sevdiklerine kavuştuğu bir bayram nasip etsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA